1. toukokuuta 2018

Kasvari täyttyy kasveista


Olen tänne kasvihuoneelle kantanut pikku hiljaa lisää kasveja, koska yöpakkaset pysyvät loitolla ostamani lämmittimen avulla. Se on toiminut moitteettomasti, joten kaikki kasvattamani kukkien taimet ovat nyt kasvarissa. Eihän niitä nyt kovin paljon ole, mutta kuitenkin ;)Jossakin vaiheessa otin harson pois, mutta huomasin muutamassa kelloköynnöksessä auringon vioitusta. Nyt kun toin nämä suurimmat taimet sisältä kasvariin, laitoin harson takaisin. Luulen että se on ihan tarpeen kuitenkin.
Daalioille ei ole vielä tapahtunut mitään, mutta laatikkoon kylvämäni retiisi on alkanut itämään.

Jättiverbena
Latva-artisokka

Vanhempia pelargoneja olen tuonut pikkuhiljaa kasvarille. Sisällä eteisessä taitaa olla seitsemän kappaletta.


Taimipöydän yläpuolelle teimme pienen hyllyn. Nuo tukiosat ovat vanhasta naulakosta. Naulakko ei ihan sopinut kiinnityskohdistaan ikkunankarmeihin, joten se piti purkaa ja laittaa myös uudet pitemmät laudat.

Töissä pyysin keittiöltä, josko säästäisivät minulle muutana noita isoja säilykepurkkeja. Niihin olisi kiva laittaa kasveja ;)


Chilit ja tomaatit odottelevat sisällä lämpötilojen nousua. Ajattelin että pianhan sitä pääsee kukkien taimia ulos päiväksi nostelemaan, niin tilaa alkaa löytyä kasvihuoneesta sopivasti myös näille.

Mietin myös että oikeastaan saatan tarvita lisää hyllytilaa. Varastossa olisi noin 1,5 korkea Lundia ja kulahtaneet hyllyt ihan tarpeettomana. Olisikohan hassua maalata se valkoiseksi ja tuoda kasvarille. Ainakin siinä voisi tarpeen mukaan säätää hyllyjen korkeutta. Pitääpä tuumailla.Ihanaa toukokuuta kaikille!

26 kommenttia:

 1. Ihana blogilöytö, liityin lukijaksi! Meillä on kesäpaikkana ikivanha torppa, ja sen pihapiiriä olen pikkuhiljaa rapsuttelemassa mieleisekseni... Näistä ihanista puutarhablogeista saa hyviä vinkkejä, ideoita ja ohjeita. :) Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitokset. Pitää tulla käymään vastavierailulla :)

   Poista
 2. Voi kasvihuone sentään <3 Yksinkertaisen kaunis kyllä tuo tölkki, kelpaisi minullekin moiset purnukat.

  VastaaPoista
 3. Hyvältä näyttää. Tykkään, kun kasvarissanne on kivoja kulmauksia ja hyllypaikkoja, joihin voi laittaa tarpeellisia tarvikkeita ja koristeitakin. Näin ne eivät vie tilaa itse kasveilta.

  Olen säästänyt muutamia peltipurkkeja ja pessyt niistä etiketit pois, mutta tuollaiset isot kurkkupurkit ne vasta aarteita ovatkin.


  Kulahtaneen Lundian voisi hyvinkin maalata. Parempi, että se pääsee hyötykäyttöön maalattuna kuin että lojuisi tarpeettomana nurkissa. Meillä on paljon vanhaa puunväristä Lundiaa, jonka tuunaamista olen harkinnut. Siinä on vain ihan hirveä homma, kun hyllyjä on paljon. Lundia on kyllä varastohylly parhaasta päästä sen säädeltävyyden vuoksi. Ja yhä siihen saa helposti lisäosia erilaisista kierrätyspaikoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kun tilaa on aika vähän, pitää kasvelle olla se tila :)

   Poista
 4. Minä maalaisin hyllyn jos sille on hyötykäyttöä kasvihuoneessa. Kiitos vinkistä, pitääkin kysyä töissä keittiöltä tuleeko meillä isoja metallipönttöjä, ämpäreitä saa mielin määrin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metallipöntöt on aika mukavia!

   Poista
 5. Kasvihuone siellä täyttyy pikku hiljaa. :) Miul sormet kovasti jo syyhyää päästä kunnolla istutus- ja suorakylvöpuuhiin... Vielä muutama viikko! Min ainut pelakuu oli jo ekan yönkin parvekkeella, kun lämpötila ei tippunut alle viiden. Kyllä se tästä. Ruukkuja hain jo anopilta lisää, on sitten mistä valita. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, yöpakkaset on vähissä jo. Toivottavasti pysyyvätkin ;)

   Poista
 6. Sama meininki täälläkin. Kasvari pullistelee liitoksistaan... Kukkaisaa vappua!

  VastaaPoista
 7. Kasvarisi on kuin karkki ja uskon sen tuovan lisää iloa päivä päivältä. Kelloköynnökset näyttävät hyvin viihtyvän ja harso on aurinkoisina päivinä varmasti hyvä.

  VastaaPoista
 8. Sinulla onkin kovasti jo kasvarissa kasveja. Odottelen kovasti lämpmämpiä ilmoja on niin kylmiä öitä. tänään oli niin kostea päivä hiljaleen sateli:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tänään on aika koleaa, mutta lämmintä luvataan :)

   Poista
 9. Kiva valikoima kasveja sinulla kasvamassa :)

  VastaaPoista
 10. Varmasti mukava kotiuttaa asukkeja kasvariin! Hienolta näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sisällä on huomattavasti siistimpää!

   Poista
 11. Minulla kasvihuone vielä huutaa tyhjyyttään.

  VastaaPoista
 12. Sama täällä, ei vielä tämän kevään taimia kasvariin, vaikka sielläkin on jo lämmitin. Syy lienee siinä, että se kasvari on siellä miehen pihalla ja kaikki taimet minulla... en uskalla jättää miehen vastuulle taimien vahtimista;)Odottelen siis taimiviidakossa sisällä lämpimämpiä kelejä:) Näyttää kyllä tosi ihanalta sinun kasvarissasi!!

  VastaaPoista
 13. Kasvarikausi aloitettu täälläkin, tosin hiukan varovaisemmin. Kadehdittavan siistiltä näyttää siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni tila, enkä ole ehtinyt kovin vielä sotkea :D

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...