13. tammikuuta 2018

Me hukumme lumeen :)


Meillä on tontilla lunta ainakin 60 cm kerros. Etupihan terassilla sitä on valtavasti, sillä kaikki lumi on katolta siihen pudonnut ja loput piti sitten pudottaa sieltä alas. Isäntä aloitti lumen siirtämisen pois terassilta, sillä muutoin tuo määrä ei varmaan olisi sulana juhannuksenakaan ;)

Meillä on hieman kylmempi paikallisilmasto. Kaupungissa (Asumme Jyväskylässä) saattaa sataa vettä. Mutta meillä, 8 kilometrin päässä, se tulee lumena..
Tulkoon siis pakkaset, meillä on talvisuojaus kunnossa ;)Leppoisaa lauantaita!


20 kommenttia:

 1. No, ohhoh. Suojaus tosiaan pelaa. On meilläkin lunta, mutta puolet tuosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tännehän tuota satoi aikas lailla :)

   Poista
 2. No on teillä lunta! Meillä ei ole nimeksikään.
  Kyllähän lumi ihan kaunista on, mutta liika on liikaa:)

  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 3. No onpa sitä tullut paljon. Hyvä kasvien kannalta.

  VastaaPoista
 4. Ohoh! Meilläkin on kyllä lunta täällä Lahden pohjoispuolella, mutta ei sentään noin paljon.
  Mutta tosiaan, teillä on kasviaarteet suojassa pakkasilta. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, en ole oikeastaan koskaan perehtynyt kasvien talvisuojaukseen kun lunta on täällä Keski-Suomessa ja varsinkin mökillä Pohjois- Savossa, mutta onhan tässä ollut niitä omituisiakin talvia, jolloin lunta ei juuri ole ollut...

   Poista
 5. No, on teillä lunta. Ainakin verrattuna meidän harson ohueen unelmankeveään lumeen.
  Taisi olla talvi 2010 tai 2011, jolloin täällä oli aivan tajuttoman paljon lunta. Silloin oli pakko välillä pudottaa lunta katolta. Maahan pudotessaan se tiivistyi ikkunoiden eteen ja käytäville niin, ettei siihen tavallisella lumilapiolla saanut edes pientä koloa syntymään. Toinen lohko rauta- tai betonilapiolla paloja talonkorkuisista kasoista ja toinen kuskasi lunta kauemmas. Alkoi olla lumen varastointitilat kortilla. Ei ole kivaa tämä lumettomuus, mutta en kyllä vastaavanlaista lumitalveakaan toivo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehkä enää ei oikeastaan tarvita lisää lunta :D

   Poista
 6. Siellä suunnalla ja pohjoisempana lunta on ilmeisesti paljon. Sisko asuu Pohjois-Savossa ja sanoi että heillä on ennätysmäärä lunta tänä talvena ja se on tullut harvinaisen ajoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin vasta nyt että tämä kommentti oli mennyt roskapostiksi :O
   Juu, nyt on paljon lunta!

   Poista
 7. Voi tuota lunta minäkin oottelen, sekä suojaksi että ihan omaksi iloksi, hiihtolatuja varten:) Jyväskylä on muuten ihana kaupunki, olen ollut siellä kahteen otteeseen opiskelemassa ja nyt nuorimmainen nauttii siellä olosta:) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, olen asunut täällä jo miltei 15 vuotta, mutta oikeastaan en miellä Jyväskylää mitenkään ihanaksi. Sellainen betonikylä (Savon metsistä kun olen kotoisin), mutta harvoinhan tuolla keskustassa edes käyn ;)

   Poista
 8. Meillä on ollut tänä talvena ihan kivasti lunta. Tykkään että talvella on lunta, mutta liikakin on tietysti liikaa. :) Toivotaan ettei sitä ihan hirveästi enää teillekään tulisi. :) Mukavaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
 9. Muutamia vuasia sitte, ku käytihin Jyväskyläski raviis, oli siälä aina toooosi palio talavisemmat säät ku meillä. Lunta oli aina huamattavasti enemmä.....ja pakkaastaki.
  Näyttää sitä lunta nykki siälä piisaavan. Punttisali iha omasta takaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yleensä täällä on oikea talvi, mutta onhan noita erilaisiakin vuosia ollut ;)

   Poista
 10. Isäntä pysyy hyvässä kunnossa, kun nohertaa lumitöitä. Lumi on paras suoja kasveille, joten tykätään yhdessä lumesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tykätään! Ja onhan tämö niin paljon mukavampaa kuin jäätiköllä liukastelu ;)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...