14. elokuuta 2017

Mun Provence ;)


Aika mahtipontinen otsikko parimetriselle laventelireunukselle ;)
Kasvatin viime vuonna tähkälaventelia siemenestä (kylmäkäsittelin kylvöksen jääkaapissa). Onnettomia pieniä räppänöitä taimet olivat, ja muistaakseni itivät epäsäännöllisesti. Sain kuitenkin ne hengissä pysymään istutukseen asti. Puutarhan kasvualustaan sekoitin hiekkaa keventääkseni sitä.
Nyt niitä on pieni pätkä polun reunassa. Tähkälaventeli lienee se kestävin laventeleista meidän oloihin. Nämä selvisivät ensimmäisestä talvestaan.


Taimet viime vuonna maaliskuussa  ja toukokuussa ulos istutettuna.

Mukavaa viikkoa kaikille!

12 kommenttia:

 1. Kaunis on laventeli. Mie ostin muutama vuos sitten ihellen laventelin, ei selevinny talaven yl. Siemenestä pitäs kokkeilla miunkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin ostin viime vuonna tähän jatkoksi pari kukkivaa (siemenlisäykset eivät kukkineet ekana kesänään), mutta ne ostotaimet kuolivat talvella

   Poista
 2. Ihanat:) Meilläkin selvisi eteläruotsista tuomani laventeli talvesta ja kukkii nyt täyttä häkää. Se näyttää aivan samanlaiselta kuin nuo sinunkin, joten ehkä se selviää toisenkin talven, ja kolmannen... Pitkää ikää sinun provencellesi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toivotaan useita vuosia meidän laventeleille :)

   Poista
 3. Haaveilen matkasta Provenceen, mutta tämä helpotti jo paljon! Omia laventeleita ei ole, ja epäilen, etteivät selviäisi talven yli savisen kovassa ja kylmässä pellossani. Ihana Provence sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei ihan taida olla otollisin paikka ;)

   Poista
 4. Kaunista! Se tunne, kun vaikean kasvin kanssa onnistuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta! Toivotaan että selviävät tulevistakin talvista :)

   Poista
 5. Kyllä tuota kauneutta voi hyvin sanoa Provenceksi. Mä vasta haaveilen matkasta Provenceen, silloin nää pienetkin Provencet tuovat helpotusta haaveiluun. Mun oma Provence on vielä pienempi, vain kaksi tainta keittiöpuutarhan portilla. Toinen kukkii, mutta toinen ei vissiin aioiakaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laventelipeltoja olisi tosiaan ihana päästä katsomaan ;)

   Poista
 6. Ihana pikku Provence! Siämenistä itte kasvattamalla taitaa saarakki parahimman tuloksen. Sopeutuuvat paremmi tänne vähä viiliempähä ilimastoho. Oon joka kesä ostanu valamihin taimen penkkihi tai purkkihi, mutta kummaskaa en saa talavetettua. Tairan mäki kokeella siämenkylyvöjä seuraavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että itse kasvatetut tosiaan sopeutuvat helpommin. Tai sitten paha talvi vie...
   Tein istutusalueen hieman koholle ja sekoitin hiekkaa siihen.
   Nämä tosiaan sitä tähkälaventelia.

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)