12. elokuuta 2017

Kasvihuoneen avajaiset!

Yksi haave on muuttunut todeksi. Kasvihuoneprojektimme on loppusuoralla. Niin miltei valmis, että pääsin tänään sisälle laittamaan talon seinustalla olleet kasvit ja pari tuolia.


Perjantaina töiden jälkeen teimme kasvarin lattiaan laatoituksen. Kasvarimme on pieni, reilu seitsemän neliöä, vaikkakin kuvat antavat vaikutelman suuremmasta tilasta. Nopeahan sellainen pieni laatoitus oli tehdä.


Kuten huomaatte, kiveys ei saumoissa noudata mitään tiettyä linjaa vaan on epäsäännöllinen. Juju on siinä että että välttääkseni hukkapaloja aloitin uuden rivin edellisestä rivistä leikatun kiven "jämäpalalla". Minusta se on aika kiva muutenkin tälläisessä rosoreunaisessa pinnaltaan aavistuksen epätasaisessa kiveyksessä.Kasvatin chilit siemenestä. Koko kesän ne ovat olleet ulkona talon seinustalla, ja arvatenkin satoa ei ole tullut samaan malliin kuin viime vuonna. Jonkun verran on puoliso päässyt satoa keräämään. Chileissä on kuitenkin aika hurjasti raakileita. Luin että niistä kannattaa ottaa reilusti lehtiä pois edesauttaakseen hedelmien kypsymistä.Ruukkutomaateissa on myös paljon raakileita. Saa nähdä kypsyykö ne. Aurinko olisi hirmu kiva juttu :)


Kiikutin kasvariin myös yhden kelloköynnöksen rehevyyttä tuomaan. Se näyttää siellä vallan kivalle. Huomasin muuten että talon seinustalla on yhdessä yksilössä nuppuja. Ehkäpä se kukkii ;) Viime vuonna kelloköynnökseni kukkivat oikein kivasti. Mutta vuodet eivät ole veljiä, olette sen varmasti huomanneet...


Rakas puoliso teki tänään minulle taimipöydän. Maalasin sen juuri, joten vielä ei mitään kasveja kannata päälle laittaa. Alla olevissa vanhoissa puulaatikoissa säilytän sitten ruukkuja ja muuta tarpeellista. Kätevää, tänne pieneen kasvariinhan mahtuu vaikka mitä :D
Puolisoa onkin kiittäminen että kasvari on ylipäätään tehty. On aivan upeaa se. Uskomatonta että omistan nyt jotain näin ihanaa. Pieni kasvari se on, mutta niin vallan tyytyväinen olen!

Täällä kyllä viihdyn ;)38 kommenttia:

 1. Pienikin kasvihuone on kuin paratiisi. Seitsemän neliötä on jo runsaasti tilaa, mahtuu pöytä, tuoli ja kasveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä on pieni talo ja pieni tontti, joten kasvarikin on pieni :D

   Poista
 2. Siitä tuli heti niin kutsuvan näköinen, kun on reilusti vihreää ja sitten vielä nuo tuolit;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei malttaisi nyt muualla istuakkaan :D

   Poista
 3. Onnea😊. Ihanan keitaan nyt omistat!

  VastaaPoista

 4. Näyttää tosi hienolta! Onnittelut tekijöille, kyllä nyt kelpaa juhlia!

  VastaaPoista
 5. Onnea uuteen kasvihuoneeseen! Kivoja koloja seinissä, voi laittaa tavaroita ym

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pitihän sinne jo jotain laittaa kolosiin ;)

   Poista
 6. Aivan ihana!!!!😍
  On tosiaan onni omistaa kasvari ja ennen kaikkea puoliso, joka osaa tehdä kaikkea ihanaa. 💕

  VastaaPoista
 7. On se kyllä tosi kaunis ja huolella tehty, ruukutuspöytineen. Kiva, että pääset kasvatusta nauttimaan vielä tänä kesänä. Siellä on mukava istuskella ja suunnitella tulevia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän tekemiseen menikin aikaa, joten oli hyvä että näin loppukesällä se valmistui. Muutenhan sitä olisi keväällä taimien kanssa tuskaillut kun ei heti valmistukkaan :D

   Poista
 8. Voi mikä kaunis paratiisi, upea kasvari, onneksi olkoon haaveen toteutumisen johdosta! Chileillä on varmaan sama kuin tomaateilla, kypsymistä edistaa lehtien karsiminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, noista ruukkutomaateista otin myös reilusti lehtiä pois. Ihme syheröä koko kasvi...

   Poista
 9. Jestas miten ihana! Todellakin pieni paratiisi! Ja tuo kivilattia kruunaa kasvihuoneen! Ihania hetkiä ihanalla keitaalla!

  VastaaPoista
 10. Onpas romanttisen söpö kasvari! Siitä on paljon iloa varhain keväällä, myöhään syksyllä ja kurjina sadepäivinä, koska siellä voi puuhata ihan milloin vain säistä huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep.Tänäänkin siellä istuin ja katselin sateista puutarhaa ;)

   Poista
 11. Oi, onnea teille uudesta ihanuudesta! Kasvarissanne on paljon samanlaista kuin meilläkin, siksi se minusta näyttääkin oikein erikoisen ihanalta:) Vaalea väri ja hieno lattia sekä hyvässä kasvussa olevat kasvit tekevät siitä niin, niin kauniin!!

  VastaaPoista
 12. Onpa ihanan näköinen, tuolla onkin kiva istuskella.

  VastaaPoista
 13. Onnittelut 😊 Ihana kasvihuone!

  VastaaPoista
 14. Kaunis kasvihuone! Mukava tuolla on istuu ja kasvatella chilit ja muut syötävät.

  VastaaPoista
 15. Kaunis! Ihan kuin olohuone.

  VastaaPoista
 16. Onnea kasvarille! Todella kaunis ja hienosti onnistunut projekti! Viihtyisää ja ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli yllättävän paljon hommaa tässä, mutta olemme molemmat tyytyväisiä lopputulokseen :)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)