7. maaliskuuta 2017

Taimitarinoita

Niin se vain saapui maaliskuu ja maaliskuun aurinkokin. Päivät pitenee ja kevään odotus alkaa toden teolla. Taimikasvatus on pysynyt vielä kohtuullisena pieniin tiloihin, mutta saa nähdä mitä se kevään edetessä on.

Plantagenin pistokastaimet ovat kivannäköisiä. Kovin olin hempeällä tuulella ne ostaessani sillä kaikki ovat jokseenkin vaaleanpunaisia. Tosin tarjolla ei ollutkaan yhtään kunnon punaista ja valkoisista minulla oli jo kyseiset lajikkeet.

Nämä kaksi pikkutaimea ovat sinnitelleet hengissä talven. Leikkasin pelakuut syksyllä melko rajusti, jotta saan ne sopimaan eteisen ikkunalle. Laitoin silloin muutaman oksan veteen, juuret ne tekivät, muttei kasvua juuri tapahtunut talven pimeinä kuukausina.
Se onni tässä nyt lienee että kun 'Felix' ei selvinnyt talvesta, mutta yksi sen pikkupistokkaista selvisi.

'Felix' viime kesänä
Yksi talvettamani pelakuu kasvattaa pientä nuppua ;)
Chili vauvoja
Viime vuoden onnistujat 'Cayennetta' ja 'Cayenne Long Slim' itivät todella hyvin. Kun taas kokeilussa olevat 'Trinidad Scorpion' ja 'Golden Ghost'  kehnommin.

Ne itää. Ne itää!
Jättiverbenan kylvin 2. helmikuuta ja kylvös oli huoneenlämmössä joitakin päiviä, kunnes laitoin sen jääkaappiin kylmäkäsittelyyn. Muistaakseni otin sen pois jääkaapista viikko sitten ja nyt purkista kurkistaa useampi yksilö. Voi, miten mukavaa! Minulla on tämä siis ekaa kertaa kokeilussa, blogistania ylipuhui ;)

Kelloköynnökset koulin joku aika sitten. Täällähän alkaa toistaan itseään. Siinä ne on taas keittiönpöydällä, kuten viime keväänä :)



Aurinkoista maaliskuuta!

22 kommenttia:

  1. Siellähän on taimikasvatus jo tosi hyvällä mallilla!
    Ihanaa vihreää <3

    VastaaPoista
  2. Ihanaa, kun yhdessä jos toisessakin kodissa on keväisin sisustusratkaisut hiukan samalla mallilla. :D Ja mikäköhän siinä on, että minulla ei ole (vielä) kasvamassa jättiverbenaa? Kelloköynnöstä sentään löytyy. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevään sisustustrendit tällä saralla :D

      Poista
  3. Terhakkaita taimia sinulla. Hyvää ja taimien täyteistä maaliskuuta sinullekin. :)

    VastaaPoista
  4. Kelloköynnökset hyvässä vauhdissa! Mulla siemenpussipino kasvaa keittiön hyllyllä...

    VastaaPoista
  5. Oi, miten isoja sinun kelloköynnöksesi jo ovat! Ja muutkin taimet niin terhakkaita. Hirvittävää tämä kylvötouhu, kun ensimmäisenä aamuisin pitää kontata pesuhuoneen lattialla kurkkimassa, joko hetki sitten kylvetty olisivat itäneet. Ei ihme, jos Ukkokulta alkaa tuntea itsensä hylätyksi.

    VastaaPoista
  6. Terhakkaita taimia jo sinulla, hyvällä alulla kaikki Alkaisi nyt vaan aurinko näkymään enemmän :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, aurinko olisi mukavaa ja tarpeeseen :)

      Poista
  7. Hyvältä näyttää, ja se ilon tunne, kun mullasta alkaa pilkottaa vihreää..!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, pieni ilon aihe, joskus suurempikin :)

      Poista
  8. Onpa hyvännäköisiä, vahvoja taimia ja pistokkaita! Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  9. Sullaki nuata piäniä JÄTTIlääsiä :) Kyllä munki plokikirijootukset sai niitä kokeelemahan. Ehä mä ny muute olisi itte eres yrittäny. On sulla terhakat kelloköynnöksen taimet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saas nähdä millaisia jättejä niistä tulee ;)

      Poista
  10. tosi komeassa kasvussa ovat!

    VastaaPoista
  11. Ensimmäiset koulinnat jo tehty. Niin tämä homma taas laajenee ja tilat käyvät ahtaammiksi viikko viikolta. Terveitä vihreitä taimia siellä!

    VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)