30. maaliskuuta 2017

Kevään sisustusratkaisut ja niin rakkaat pelakuut

Ei täällä oikeastaan ole sisustettu :) Muutoinkin kotimme ei missään nimessä kelpaisi minkään sisustuslehden sivuille. Isäntä ehkä tykkäisikin "skandinaavisesta tyylistä, ja lisäksi jotain vanhaa ja uutta". Itse taas olen laiska ajattelemaan mitä missäkin on, ja kotimme onkin melkoinen sekoitus kaikenlaista.


Tykkään meidän pienestä eteisestä ja pelakuut tekevät siitä oikein esittelykelpoisen....Ennen eilistä siivoamista siellä oli melkoinen varastomeininki :) Miten ihmeessä sinne taas kertyi kaikenlaista roinaa...


Niin, siellä on taas puutarhakalusteiden pehmustetta ja kevään jo kukkineet sipuliruukut. Pieni tila on sitten äkkiä sotkuinen jos siellä on liikaa tavaraa.


Keväinen keittiö näyttää ajoittain tältä....Toisaalta taimihommat ovat pysyneet suhteellisen hanskassa tilaa ajatellen. Meidän pienessä tönössä ei mitään suuren suuria kasvustoja kasvatella, vaikka haluaisinkin kaikenlaista kokeilla :)


Olohuoneessa Lundia on aina käytännöllinen ja kiva. Sitä onkin koko seinä kehystämässä ikkuna-aukkoa. Keväisinä sisustuselementteinä mustia muovirasioita. Kylvin 'Vilma'-ruukkutomaatin vasta eilen... Saas nähdä olenko sitten myöhässä. Toisissa ruukuissa on miinanköynnöstä ja aitoelämänlankaa. Viime vuonna tuo miinanköynnös ei jostain syystä itänyt, aitoelämänlankaa olen joskus kasvattanut ja se oli helppo.


Olohuoneessa on myös chilipöytä. No, on siellä pari pelakuun pistokasta ja jättiverbenat. Tämä kirpparipöytä on välillä varastossa, josta se kevään tullessa siirtyy sisälle. Nyt tuumin että siitä saisi taimipöydän tulevaan kasvariin kun laittaisi pöydän kanteen sivuille ja taakse pienet reunat sekä tuonne alas hyllytaso. Lopuksi maalaisi pöydän jollakin kivalla värillä. Saattaisi olla kiva ja kätevä.


Pelakuut saivat uuden mullan helmikuun lopulla ja nyt valon myötä kasvu on oikein vehreää.
Ulkona on lunta ja älyttömästi jäätä. Mitään piippoja ei näy. Olenkin ihan hurjan kateellinen muiden lumikellokuvista ja kevään etenemisestä.
Kaupungissa ei lunta ole, ja näyttää että kaikki aurinkoiset rinteet ovat sulia, vaan eipä meillä. Eilen metsälenkin jälkeen päätin hakea kaupasta icebugit. Minulla oli kyllä sellaiset liukuesteetkin kengissä, muttei niistä hurjasti apua ollut. Kaupassa myyjäkin kysyi missä oikein asun kun nyt noita kenkiä tarvitsen ;)
Täytyy sanoa ettei icebugeja turhaan kehuta, sillä ovat tosi hyvät. Lenkillä pystyi kulkemaan kivikovalla jäällä ihan normireippaasti. Onpahan varauduttu, jos nää tulevien talvien säät alkavat olla tälläisiä tylsiä liukastelukelejä.

Olin eilen todella pahalla tuulellakin kaikenlaisista ärsytyksen aiheista. Ja isännän tullessa töistä annatin tulla miltei kaiken sen hetkisen elämäni kurjuuksista. Isäntä aikansa kuunteli ja alkoi sitten laulamaan "Talk to me...like lovers do" Todellakin, nauruksihan se kaikki meni. Aika positiivista että marmatukseen vastataan noin. Se on rakkautta :)

Jep, ei lumikelloja, ei piippoja, ei mitään. No, istun sitten täällä eteisessä pelargoniaterapiassa. On sekin jotain ;)


Mukavaa loppuviikkoa!


26 kommenttia:

 1. Ihanan upeat pelaguut voisin huolia ihan heti meillekin, terapian tarpeessa kävisi hyvinkin :) Ei täällä vielä mikään pihalla kasva, joten maltetaan odottaa vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei auta muu kuin odotella. Kyllä se jää ja lumi aikanaan häviää :)

   Poista
 2. Pelakuuterapia se vasta voimaperäistä terapiaa onkin! Sinulla on kasvussa vaikka mitä ja nätisti.

  VastaaPoista
 3. Luulenpa, että moni lumikelloesiintymän omistaja on vihreä kateudesta katsellessaan tuota sinun upeaa pelaguuruukkurivistöäsi. Minusta verantasi on aivan ihana, enkä kyllä näe siellä minkäänlaista kaaoksen alkuakaan. Katselin huvittuneena Suomen kaunein koti -ohjelmaa ja totesin, että jokainen osallistuja hoki samaa mantraa: "skandinaavinen sisustus, hitunen vanhaa luomassa kerroksellisuutta, uutta modernia ja joukossa muutama kirppariesine tuomassa tunnelmaa". Kun kaikki jaksot oli katsonut, tuntui, ettei juuri mikään noussut ylitse muiden. Se siitä persoonallisuudesta. Mikä on muotia, sitä on sitten jokaisella. Eikä siinä mitään pahaa, mutta persoonallisuus on sellaisesta kaukana. Kivahan niitä toisten koteja oli tirkistellä, mutta jokainen rakentakoon kotinsa mieleisekseen ilman paineita siitä, ettei se oma koti sitten olekaan Suomen kaunein koti. Oma koti taitaa aina olla se paras koti kuitenkin.

  Lunta ja jäätä on täälläkin. Kun tulee kotiin, voi vain todeta, että kaikki maailman lumet ovat meidän pihalla. Se kiukustuttaa siksi, että tilanne olisi toinen, jos kunta suostuisi hiukan karsimaan viereistä metsikköä. Silloin aurinko paistaisi meidän pihalle kahden jälkeenkin. Nyt siitä on vain kalpea aavistus sinne tänne sojottavien ja lahoavien leppien lomasta.

  Ostin toissa talvena piikkikengät ja se oli kyllä vuosisadan paras hankinta. Niillä pysyy pystyssä. Piikkikenkien keksijälle pitäisi myöntää Nobelin palkinto terveyden edistämisestä ja luunmurtumien estämisestä.

  Ihana mies sinulla. Huumorilla taitetaan kyllä monen monta ärtyisyyden piikkiä. Se on rakkautta se, totisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin katsoin sitä Suomen kaunein koti- ohjelmaa. Samanlaisia ajatuksia siitä, ja siksi tuolla ylhäällä kirjoitinkin lainausmerkeissä tyylisuunnasta ;) Kodin sisustaminen ja laittaminen on vähän niinkuin puutarhan laittaminen. Täytyy tehdä kivaa ja mieluisaa itselle ;)

   Totta, mitä sanot piikkikengistä!

   Oli tosiaan hyvä veto isännältä. Itse tosiaan voisin miettiä kannattaako toiselle joka on juuri töistä väsyneenä tullut alkaa marmattaa. Tilanne tosiaan voisi olla jotain muutakin, tällä kertaa näin ;)

   Poista
 4. komeat pelargoniat! Täällä meilläkin, vaikka etupihalla kukkii talventähdet, on puutarha jäinen ja kylmä.

  VastaaPoista
 5. Mutta sinulla on blogimaailman komeimmat pelakuut ja se on jo jotain :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mutta ehkei sentään :D

   Poista
 6. Kauniisti viherretty eteinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihreä on sisustuksen nro 1, oikein trendikäs ja silleen :D

   Poista
 7. Pelakuusi näyttävät viihtyvän. Ei näy täälläkään vielä lumikelloja, lunta ja jäätä sen sijaan löytyy vielä. Mutta onpahan yksi piippo :) Miehelläsi on pelisilmää, hienosti laukaistu tilanne.

  VastaaPoista
 8. Mitä pienistä piiposta ja jäisestä pihasta, kun on noin upeat pelakuut odottamassa kevään oikeaa tulemista! Toisaalta kevät on tavallaan ajoissa, koska monena vuonna olen vielä näihin aikoihin päässyt hiihtämään - nyt ei latuja enää ole. Tyhmiä talvia, ei kunnolla lunta ja sitten viikkokaupalla jäisiä pihoja ja katuja! Mutta koitetaan jaksaa, ja onneksi on noita rakastavia puolisoita, jotka auttavat jaksamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kait tässä tökkii kun on ollut liukkaita kelejä pitkin talvea, sulaisi jo pois kaikki.

   Mutta kyllä se siitä ;)

   Poista
 9. On kyllä nii hyvännäkööset pelakuut ettei monella ookkaa :) :)
  Selevästi tykkäävät valoosasta eteesestä. Monella on näi kevääsin uusia luavia sisustusratkaasuja. Mun taimet on vintis, eikä häiritte siälä ketää. Saan sotkia kaikes rauhas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä minullakin pitäis olla oma taimihuone :D

   Poista
 10. Pelargonia terapia kuulostaa oivalta!
  Ja niin terhakat kasvit siellä kuistilla onkin odottamassa kesää.

  Leppoisaa kevättä täältä Mantelilaaksosta!

  VastaaPoista
 11. Icebugit hankin minäkin nyt keväällä, kun meillä on tosi jäiset tiet. Hyvät ovat. Paitsi niistä jää puuportaille kivat reiät! Onneksi jäät ovat nyt pääosin sulaneet, mutta ei ihan joka paikasta. Onpa sinulla taimia poikineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, niistä kuin liukuesteistäkin jää terassiin jälkiä. Joudun menemään joillakin läppösillä ulos ja pukemaan kengät ulkona, sillä en tosiaankaan halua tuhota viime vuonna rakennettuja portaita ja terassilaudoitusta :D Mutta pieni vaiva se on, siihen nähden että lenkillä voi kulkea reippaasti :)

   Poista
 12. Ihanan terhakoita pelargonioita! Minullakin on muutama pensastomaatin taimi jo koulintavaiheessa, muut siemenet odottaa vielä pussissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tykkään itsekin näistä pelakuista ;)

   Poista
 13. Ihana ja valoisa eteinen, joka minun silmääni näyttää hyvin tilavalta :) Vertaan meidän pimeään eteiskopperoon, johon eivät edes mahdu kengät, ihmisistä tai kukista puhumattakaan..
  Kivasti on siellä pelakuita kasvamassa ja toivottavasti myös kevät saapuu pian lämpöaaltoineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, totta tuokin. Minä vain haluaisin sinne kivan tuolin ja lisää kukkia ja ja....mutta totuushan kuitenkin on ettei se ihminen sitä tilaa niin tarvitse vaan ne tavarat. Tietysti puutarhahörhöjen tapauksessa kaikenlaiset kukat :D

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...