15. helmikuuta 2016

Taimikuulumisia

Kyllä vain, taimipuuhia täällä vähän tehdään. Ihan sillai pienesti, onhan vasta helmikuu. Aloitin kylvöt tammikuussa pelargonioilla ja chileillä, joten ei tässä nyt vielä varsinaista varaslähtöä otettu. Nyt pitäisi kärvistellä maaliskuuhun asti seuraavia kylvö ajatellen ;)
Totta puhuen yritän pitää esikasvattettavien määrän minimissä (mitenkähän käy...) sillä tilat ovat rajalliset, ja keväällä iskee kuitenkin valtaisa ahdistus päästä ruukkuhässäkästä eroon.

Chilipaprika  'Cayenne Long Slim', jonka siemenet sain viime vuonna tehtyäni pienen lahjoituksen WWF:lle.
Yksi pensaspaprika 'Cayennetta' on saanut näköjään kaverinkin, muut on kyllä laitettu omiin ruukkuihinsa.
'Vampire' chilipaprikalla näyttää oleva hieman punertavat lehdet.
Tämän hedelmä on musta ja kypsyessään se muuttuu sitten punaiseksi.
'Hot Lemon' on vielä tässä vaiheessa :)
Kaikenkaikkiaan chilit itivät hyvin kylpyhuoneessa, jossa lattialämmitys on päällä.
Itämisen jälkeen ne muuttivat eteiseen kasvulampun alle. En ole juurikaan perehtynyt näiden kasvatukseen. Joskus aiemmin olen kasvattanut tuota 'Hot Lemon'-lajiketta, ja saanut siitä satoa. Toivotaan että näistäkin jotain saisi, tahtovat vaan olla aika herkkiä samaan kaikenmaailman tuholaisia. Ai joo, ja näitä kasvatetaan rakkaudesta, sillä itse en oikein tulisista ruuista välitä, vaan ne ovat isännän mieleen :)

Itselleni kasvatan tässä vaiheessa siis silmänruokaa. Tässä pelargonia :)
Nyt se alkoi :)
Oliivipuuni tekee uutta versoa
Pari nuppua on myös ilmaantunut. Kuinkas hurjan sadon saankaan ;)

Niin, ja selaisin Kauppilan taimikuvastoa uudelleen ja uudelleen. Kyllähän siellä olisi vaikka millaisia ihania pikkutaimia kasvatukseen, mutta mopo ei karannut. Haa, toivoa on ;)
Tilasin sieltä kuitenkin pionien ja parsan juurakoita. Tykästyin tumman purppuraan 'Buckey Belle'- pionilajikkeeseen, samassa paketissa tulee 'Festiva Maxima'.  Niin ja tuleehan sieltä vielä 'Red Charm'-pioni.


Mukavaa viikkoa kaikille!


32 kommenttia:

 1. Ihanat taimi vauvat! Minäkin kylvin ekat viikonloppuna.

  VastaaPoista
 2. Täälläkin jo keijunmekot kovasti kasvussa ja monta rasiaa erilaisia siemeniä ulkona, kylmää saamassa. Minulla ei tuosta Kauppilan luettelosta tullut mitään viboja :) Odottelen seuraavaa, missä on toivottavasti enemmän erilaisia perennoja<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itse asiassa ihmettelin ensin missä kaikki ihanat kärhöt ja muut ovat, sitten huomasin vasta että varsinainen taimikuvasto saapuu keväällä :)

   Poista
 3. Noi taimipurkit on niin toivoa täynnä! Täällä ei ole vielä aloitettu. Mutta huomasin, että pelargonien oksat, jotka toin olkkarin pöydälle, puskevat juuria. En varsinaisesti ottanut niitä pistokastarkoituksessa, mut nythän ne on laitettava ruukkuun.
  Ihania keväthetkiä sinne ja sun pienille taimivauvoille pulskistumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, siitä saa sitten puolivahingossa lisää pelakuita :)

   Poista
 4. Hienosti kuvatut taimet. Täälläkin jo muutama taimipurkki koulittuna. Ihanaa aikaa tämä alkukasvatus-aika eikös vaan :)

  VastaaPoista
 5. Hyvältä näyttää ja kauniisti kuvattu. Minullakin muutamat taimet on laitettuina. Joka kevät sanon, että ei tätä taimiruljanssia tänä keväänä, mutta miten siinä sitten käykään. Mutta ihan mukavaa tämä on, kun vain pöytäpinnat riittäisivät. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Hyvin on hyödynnetty kaikki tila ikkunanlaudalta :) Minäkin kärvistelen, kun pitäisi malttaa odottaa seuraavia kylvöjä.

  VastaaPoista
 7. Hyvin on oliivipuu talavehtinu.

  VastaaPoista
 8. Hienoja taimia, tästä se tosiaan alkaa.
  Minä pyysin Ukkokultaa puolittamaan noita Bilteman sytykkeitä. Puolikkaissakin on hyvin kirjoitustilaa ja riittävät mainiosti pienempiin purkkeihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mietinkin miten olisi kätevin niitä laittaa puoliksi, terävä saha varmaan? Mutten lähtenyt etsimään mitään työkalua, vielä. Riittäisi vallan hyvin puolikas :)

   Poista
 9. Ihania pikkuisia taimivauvoja!

  Voi että oliivipuu, tahtoisin sellaisen, herkät pienet nuput! Tuo Kauppilan lehti on sellainen täky, piilotin sen itseltäni ettei mopo karkaa, nuo pionit kyllä miellyttävät, 'Red Charm' on ihana pioni, varret kuin raparperilla ja kaunis kukinto, hyvä ostos! Yritän hillitä vielä itseäni taimettamisen kanssa, no tänään ihan vähän kylvin, ja pelakuiden kanssa...muutama pistokas meni multaan...lähes itsestään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla tuosta pionista.
   Niin, sillä lailla vaivihkaa ne taimitouhut alkaa ;)

   Poista
 10. Tuleva kesä on jo hyvin aluillaan:)

  VastaaPoista
 11. Vaikken ole varsinaisesti mikään viherpeukalo, niin nautin tästä innostuksestanne ja näistä pienistä taimien aluista.

  VastaaPoista
 12. Vaikuttava tuo sun kasvattamo! Taimien kasvua on kyllä ihana seurata,terveisinsekeneltämopokarkaili.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähdä pitääkö suunnitelmani olla kohtuullinen vai onko koko huusholli esikasvattamo ;)

   Poista
 13. Siitä se alkaa! Kevät! Minua ei taimien kasvatus innosta. Mutta niinhän olen sanonut monta muutakin asiaa, jotka kumoan myöhemmin. Kaipa minullakin muutaman vuoden päästä keväällä taimet ovat purkissa, kun teidän bloggaajien postauksia luen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, se tarttuu kummasti, joskus hetkessä tai joskus itämisaika on pitkä ;)

   Poista
 14. Oi, nyt on minunkin kyllä jo aloitettava jostain, ihanasti jo versoo täällä!

  VastaaPoista
 15. Minä kylvin muutaman siemenen latva-artisokkaa, mukava on seurata niiden kasvua. Lattialämmityksen avulla meilläkin päästään alkuun;)

  VastaaPoista
 16. Jihuu, kyllä kohta voidaan jo sanoa, että on kevät! Kummasti on tänne taas siemenpussukoita kertynyt, vaikka niin piti olla muka järkevä, hah. Sitten todellakin kärvistelen tilanpuutteen vuoksi. On se kumma, kun ei ikinä opi. Paljon onnea ihanalle 5-vuotiaalle blogillesi ja ihana on myös tuo oliivipuu <3

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)