8. helmikuuta 2016

Keväisiä puuhia ;)

Viime vuonna olin kylvänyt pelargoniat helmikuun 4. päivä, joten tänä vuonna otin hieman enemmän varaslähtöä ja kylvin pelargonioita tammikuun viimeisenä päivänä. Pelargonian kasvatus oli niin helppoa, joten kyllähän niitä täytyi laittaa tänäkin vuonna.

Täällä nämä pienokaiset jo kurkistelevat. Taimimultaa kävin hakemassa kaupasta. Tällä kertaa ostin GreenCare luomu taimimultaa. Näissä kylvö- ja taimimullissa on eroja, vaikkei nyt varsinaisesti yhtään kylvöstä ole mullan takia mennyt piloille, on joidenkin multien koostumus tiivistynyt melkoisen kovaksi ja taimilla on ollut kova työ kasvaa. Eräänä vuonna mullan pinnalle tuli jotain keltaista sienikasvustoa, mutta silloin haitta oli lähinnä esteettinen eivätkä taimet siitä kärsineet. Saapi nähdä millaista tämä sitten on ;)
Tänä vuonna kasvatan siis tätä valkoista 'Dander White' lajiketta, taustalla purkissa on vaaleanpunainen 'Appleblossom Orbit'. Molemmat siis koulin tänään kasvamaan omiin ruukkuihinsa. Alla olevassa kuvassa on viimevuotiset 'Inspire Pink' ja Inspire Scarlet'- pelargoniat.
Ihan hirmuisan kätevä ei ole tuo taimimultien ja muun kevään taimitarvikkeiden säilytys tuossa vanhassa puulaatikossa. Aina saan nostella noita ruukkuja muuta tavaraa ;)
Taimimyymälästä harvoin tulee kotiin vain multasäkin kanssa. Tällä kertaa ostin suojaruukkuja, jotenkin niitä tuntuu olevan aina liian vähän tai sitten ne eivät ole sopivan kokoisia. Mikään ei muuten ole niin rumaa kuin jos muoviruukku törröttää suojaruukun reunan yli ;)

Löysin tuon esikkokuvioisen metallipurkin kirpparilta joku aika sitten. Se oli kait kahvipurkki, mutta irroitin siinä kiinni olevan kannen ja nythän se onkin oiva säilytyspaikka noille Bilteman sytykkeille, joita en käytä alkuperäiseen tarkoitukseen vaan taimikyltteinä. Taimikylttivinkkiin törmäsin täällä blogistaniassa viime keväänä :)
Rosmariini oli niin kauniin näköinen ja houkuttelevan tuoksuinen että ostin sen, samoin en voinut vastustaa perunanarsissejakaan. Kääpiöesikkojen kukinta on hiipunut. Pyrin kuitenkin säilyttämään kasvit elossa, jotta saisin ne puutarhaan istutettua.
Ja lisää siemeniä tuli ostettua. Edelleen sinisiä ajatuksia näemmä, riippalobeliaa, tähkälaventelia, aitoelämänlankaa, lisää lemmikkiä ja partaohraa.
Tähkälaventeli olisi kait se kestävin meidän kasvuoloihin. Se tarvitsee kylmäkäsittelyn itääkseen ja jonkun aikaa mietin kylvänkö isompaan pohjareiälliseen astiaan ja käyn hautaamassa ulos hankeen ne vai jättäisinkö kylvön kokonaan ihan sinne maan jäätymiseen ja kylväisin ulos, kuten viime syksynä tein joillekin kylmäkäsiteltäville perennan siemenille. Kolmas vaihtoehto on kylvää pieneen rasiaan ja laittaa kylvös jääkaappiin, jonne ne lopulta päätyivätkin ;)
Oliivipuu tekee uutta kasvua. Tämän hoitoon en ole vielä varsinaisesti perehtynyt. Täytyy vähän lueskella siitä, sillä olisi ihanaa jos saisin pidettyä tämän hengissä ja tietysti vielä hyvän näköisenä ;)
Kolmesta jouluruususta yksi on oikein hyvä, toinen huonommassa hapessa ja kolmas henkihieverissä, ja sen kolmannen ennuste on kovin huono ;)Mukavaa viikkoa kaikille!28 kommenttia:

 1. Ihanat keväiset touhut sinulla!

  VastaaPoista
 2. Olipa hyvin keväinen ja piristävä postaus! Tosiaan taimimullissa on eroa! Mulla ei ihan vielä pelakuut ole kasvussa mutta kohta! Suloisia pikkuisia taimivauvoja!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa - ja tyylikästä - puutarhastelua sinulla! :)

  VastaaPoista
 4. Ahkera olet ollut! Minä kun en aatellu laittaa mitään kylvöjä, ehkä suorakylvöä kokeilen taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän pitää esikasvatettavat minimissä. Siementilausta tehdessäni tilasin enemmän juuri noita suorakylvettäviä ;)

   Poista
 5. Ihanat pelargonia-pienokaiset, ja nopeasti ovat kasvaneet :) Sinulla on kevään touhut jo hyvässä mallissa. Minäkin suunnittelen joitain hankikylvöjä, siemenpussukoitten sisältöjä täällä inventoin. Kauniita suojaruukkuja olet hankkinut, ja tuo nimilappu-idea on ihan loistava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimilappuvinkki olikin tosi hyvä :)

   Poista
 6. Kivannäköisiä ruukkuja! Mukavasti siellä ovat jo kylvökset itäneet.

  VastaaPoista
 7. Taimimyymälööstä lähtöö joukkohon aina muutaki, ku mitä oli suunnitellu. Houkuttelevia paikkoja.

  VastaaPoista
 8. Hienot taimien alut jo. Leikkasin syksyllä sitruspuut matalaksi, kun olivat kasvaneet liian korkeaksi. Hyvin ovat lähteneet talven aikana taas kasvamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole koskaan kokeillut noita sitruspuita kasvattaa. Aika mukavia ovat :)

   Poista
 9. Todella kaunis asetelma! Minulla oli viime kesänä Green caren multaa, ja se osoittautui hyväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ainakin koostumus vaikuttaa hyvälle ;)

   Poista
 10. Ihania touhuja siellä ja tuo esikkopurkki on niin hurmaava!
  Ja todella kauniit yläbannerin uudet kuvat. <3

  VastaaPoista
 11. Niin paljon kevätjuttuja! Jouluruusu on todella hyvässä kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämä yksi on hyvässä kunnossa ;)

   Poista
 12. Ihania keväisiä touhuja!

  VastaaPoista
 13. Tuon keväisen puuhan olet tehnyt niin kauniisti. Puiset merkkitikut ja kauniit suojaruukut!
  Minun silmiini jouluruusut ovat hyväkuntoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kuvassa se parhaimman näköinen yksilö:)
   Tykkään noista merkkitikuista. Niitä myytiin Biltemassa sytykkeinä :D

   Poista
 14. Kohta ne piipat ja silmut alkavat nousta :)

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...