21. marraskuuta 2019

Ihmeellinen silkkitassu

Innostuin tässä joku aika sitten hieman järjestelemään kasvihuoneella. Hieman alkusyksystä hirvitti, että tuleekohan tästä kasvarista tänä talvena varasto. Nyt puretun vanhan saunan puuliiteri ja se käyttämätön sauna veti sisäänsä nimittäin aika paljon säilytettävää tavaraa :)
Onnistuin kuitenkin välttämään liiallisen kaman varastoinnin kasvarissa. Jonkun verran sitä siellä on, muttei niin paljon etteikö sinne vielä mahtuisi koristelemaan ja istuskelemaan.


Kasvatin keväällä silkkitassua. Niistä sain yhden ainokaisen kasvin. Se kasvoi ja kukki kauniisti hauskoine tassuineen. Nyt se on kuivahtanut ja jäätynyt ja sen kukinnot ovat edelleen todella kauniit. Siistin kasvista pois kuivahtaneet lehdet. Silkkitassu sopii erinomaisesti muiden talvisen juttujen sekaan, eikö?
Hopealanka on muuten viime vuotinen. Se vain unohtui kasvarin seinustalle pienelle hyllylle. Sellainen kuiva köppönen se nyt on, mutta näyttää edelleen kivalle.Tällöin maa oli jo hieman valkoinen, mutta plussakelit sulattivat kaiken. Luultavasti loppuviikkokin mennään plussan puolella.20 kommenttia:

 1. Onpas suloisia nuo silkkitassut❤️ Kiva tuollainen kasvari! Mukavaa päivää ja marraskuun jatkoa❤️

  VastaaPoista
 2. Sopii, paremmi ku hyvi! Mullaki oli kesän ostettu silikkitassu. Toin sen sisälle ja kukinnot näyttäävät viäläki kans iha hyviltä. Yritän ottaa siitä siämeniä. Hiano talavine asetelma, eikä maksanu paliua :)

  VastaaPoista
 3. Suloinen silkkitassu ja kaunis asetelma muutenkin! Minullakin on viimevuotinen hopealanka terassilla. Ei se enää hengissä ole, mutta näyttää silti oikein mukavalta :)

  VastaaPoista
 4. Silkkitassu on todella suloinen!
  Itse en ole koskaan kasvattanut sitä, mutta ihastelin sitä Lepaan näytemaalla elokuussa. Se oli niin pehmeäkin, ihan kuin silkkitassu.
  Ja kasvarissasi näyttää niin kauniilta!
  On tosiaan vaikeaa keksiä aina varastotilaa kaikelle, varsinkin noin muutosten syövereissä.
  Minäkin olen onnistunut pitämään kasvarin liiasta tavarasta vapaana, mutta kesähuoneen (leikkimökin) kohdalla luovutin täksi talveksi. Sinne upposi valtava määrä kesäkalusteita suojaan. Meillä on iso autotalli, mutta ne autotkin on niin kiva pitää lämpimässä tallissa talvella...

  VastaaPoista
 5. Kasvihuone hälyttää niin kivalta kaikkine tassuineen :). Mikä siinä onkin, että kaikenlaista tavaraa kertyy niin helposti (suuri osa tietysti tarpeellista säilytettävää).

  VastaaPoista
 6. No on suloinen silkkitassu! :) Kauniin talvinen tunnelma kasvarissa. <3

  VastaaPoista
 7. Minustakin silkkitassu on ihastuttava. Aivan kuin se olisi edelleen täydessä terässä ja sopii eri
  erinomaisesti koristamaan kaunista asetelmaasi. Pitääpä laittaa silkkitassu "korvan" taakse, josko keväällä löytäisi sen siemeniä.
  Plussalla mennään ihan reilusti, eikä tietoakaan talvesta. Kävin tänään jopa haravoimassa.

  VastaaPoista
 8. Onpa todellla ihastuttava tuo silkkitassu! En ole sellaisesta koskaan kuullutkaan.

  VastaaPoista
 9. Nätit nuo silkkitassut. Keväällä arvoin siementilausta tehessä otanko noita kasvatukseen, en tilannu. Ois kannattanu!

  VastaaPoista
 10. Minulle uusi tuttavuus tämä silkkitassu, todella mukavan näköinen ja pitkäkäyttöinen. Onko näitä muun värisiä? Hopealankan otin pois ruukusta sen kuivattua ja käytin sitä sisällä asetelmissa. Se on ollut jo pari vuotta. Saa nähdä onko se vielä käytettävissä olevan näköinen, se on minulla muovilaatikkossa säästössä muiden vastaavien kanssa. Kuten huomaat säästettävää tavaraa on täälläkin. Meillä on onneksi myös mökki missä on useampi ulkorakennus, vaikka ollaan myös yritetty hävittää ylimääräistä siellä sekä kotona, mutta kummasti sitä on kuitenkin mitä haluaa varastossa vielä säilyttää. Ihanaa tunnelmaa on sinulla kasvarissa, minulla se on vielä haaveissa.

  VastaaPoista
 11. Onhan hienot, en yhtään hoksannut että ne oli kuivuneet kukat. Hyvältä näyttää.

  VastaaPoista
 12. Nyt kyllä viimeistään meni silkkitassu ostoslistalle! Sehän on valloittavan kaunis kuihtuneenakin ja sopii todella kauniisti yhteen kaikkien muiden koristeiden ja talvisen maiseman kanssa! Meillä lämpötila tipahti tänään lähelle nollaa ja hieman oli illan mittaan satanut luntakin. Ei niin paljoa, että maa olisi valkoinen, mutta sen verran puuteria, että auton renkaista jäi pihatielle jälki näkyviin. Toivotaan, että saataisiin pian taas lunta ja pikkupakkasta. Leppoisaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 13. Ihana nimi kasvilla ja niin on kasvi itsekin!

  VastaaPoista
 14. Ihanasti silkkitassu tuo kesän herkkää väriä talviseen kasvariin!

  VastaaPoista
 15. Tuota silkkitassua etsiskelin sekä siemenistä että jo kasvavana taimena, en ole löytänyt. On kyllä kaunis!Ihanan siisti kasvari ja kaunis asetelma!

  VastaaPoista
 16. Silkkitassu on itselleni uusi tuttavuus mutta äärimmäisen kaunis myös näin kuivuneena.
  Ihana tuo sinún kasvihuone ♥

  VastaaPoista
 17. Enpä tiennyt että silkkitassu on noin kiva kuivanakin. Ihailin sitä Lepaalla elokuussa kuten Riinakin. Siellä oli onneksi nimilappu vieressä, kun en tuntenut ennestään.

  VastaaPoista
 18. Kiitoksi kaikille kommenteista :)
  Silkkitassu taisi päästä monen haaveisiin.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)