7. toukokuuta 2017

Kevään lämpöä mökkipuutarhassa

Olinkin niin onnellisessa asemassa, että minulla oli perjantaina vapaapäivä. Ja miten ihana lämmin päivä perjantai olikaan. Jo aamusta ajelimme mökille ja koko päivän sai puuhastella ja ihmetellä auringonpaisteessa.

Aurinko paistaa yläpihalle näin keväisin kun puissa ei ole lehtiä. Kiikutimme kalusteet tänne pienelle suht tasaiselle nurmipläntille tai no, sammaltahan tuo oikeastaan on ;)
Pesäkuuset olen vuosia sitten istuttanut tuohon kallion viereen metsäkuusen seuraan. Pesäkuusia on täällä parissa muussakin paikassa. Ne sopivat mielestäni kivasti tänne mökkitontille.


Syksyllä en mökkipuutarhassa siistinyt ollenkaan, ja nyt opettelen hidasta ja luonnonmukaista puutarhan siistimistä. Oikeastaan olisi tehnyt mieli taas tarkasti sipistellä, mutta maltoin ;) Lumi on laonnut miltei kaiken kuihtuneen perennakasvuston talven aikana. Nyt katkoin loput pystyssä olevat perennanvarret niille sijoilleen.


Siistimme polut ja istutusalueiden reunat. Jo se saa kaiken näyttämään siistimmältä.


Järvi oli vielä jäässä, mutta rannat sulat ja melko haprasta jää näytti olevan muutenkin . Ei siis mene kauan kun taas on laineet vapaita :)

Olipas siis mainio viikonloppu, sellainen pidennetty ;)


Mukavaa viikkoa kaikille!


28 kommenttia:

 1. On mökkipuutarhas tunnelmat kohorillansa :) Mummiälestä mökillä saa ympäristö ollakki palio enemmä luannonmukaasemmi hoirettu. No, riippuu kait vähä mökin tyylistä ja sijaannista. Mökin tarkootus on kai olla rentoutumispaikka eikä tyäleiri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vaikkakin onhan siellä ollut puuhaa ennen kuin saatiin piha näyttämään tältä :) Elikkäs vähän työleiri meininkiäkin, muttei se tunnu työltä jos se on mukavaa ja siitä nauttii ;)

   Poista
 2. Kumma juttu, vaikka järki sanoo, että penkkien rapsuttaminen on turhaa, silti sitä tulee tehtyä. Multaa rikkojen päälle ripottelemalla saa nopeasti siistin näköistä. Mökillä sekään ei välttämättä ole tarpeellista, jos vain oma silmä hetkellisen epäjärjestyksen sietää. Pianhan vihreys valtaa paikat.
  Viikonloppu oli tosiaan säiden puolesta parasta a-luokkaa. Mukavaa, että pääsit nauttimaan siitä kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tarkoitat varmaan multaa niiden perennan muhjujen päälle, ei rikkojen?
   Kotona tyhjentelin kukkaruukkujen multaa hieman siihen päälle, näyttää siistimmälle. Nopeasti se vihreys sitten peittää kuten sanoitkin.

   Poista
 3. Kuulostaa ja näyttää tosi renotuttavalle viikonlopulle! Ei täälläkään mitkään siperialaiset kelit olleet, joten pihalla itsekin sunnuntaini vietin.

  VastaaPoista
 4. Hieno viikonloppu sinulla on ollut. Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 5. Pidennetyt viikonloput on luksusta. Istutin tänään puutarhaan pesäkuusen, mielenkiinnolla odotan millainen siitä kasvaa.

  VastaaPoista
 6. Viikonloppusi kuulosti ihan kivalta ja sääkin oli kohdillaan.
  Mukavaa kevään jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli mukavaa. Kiitos, samoin sinulle!

   Poista
 7. Mökkiviikonloput varsinkin alkukesästä ovat ihania, kun mukana on paljon linnunlaulua. Voi kun malttaisikin olla rapsuttelematta, mutta kun sekin on niin ihanaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se on oikeastaan aika terapeuttistakin :)

   Poista
 8. Ai että, nuo koiralliset kuvat ovat ihania.

  VastaaPoista
 9. Ihanasti sammaloituneita kiviä siinä ekan kuvan taka-alalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne on ollut siinä aina. Pyrin säästämään kaiken tuollaisen niillä sijoillaan.
   Ja aina kun tein kivipengerrystä noista pienemmistä kivistä laitoin sammaleisen puolen näkyville.

   Poista
 10. Minäkin aina siistin mökkipihassa ensimmäisenä polut. Kun ne ovat siistit on kuin koko piha olisi vähän siistimpi!

  VastaaPoista
 11. Ihanan kuuloinen ja näköinen viikonloppu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä! Välillä voi ottaa vähän rennommin, sillä kyllä täällä on työntäyteisiäkin viikonloppuja vietetty, että piha on tässä vaiheessa.
   Kaikella aikansa ;)

   Poista
 12. Mukava viikonloppu on sitä parasta terapiaa ja eihän tänäänkään niin huono päivä ole. Sataa välillä lunta ja taas välillä päivä paistaa.
  Kaunista ja siistiä teillä on ja kevät voi siis tulla.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...