13. marraskuuta 2016

Kuusi kuvaa kesästä :)

Vuodesta 2012 olen häiriköinyt marraskuussa neljää seuraamaani blogia Kuusi kuvaa kesästä- haasteella. Joskus ajattelin että haasteeni on hieman tylsä, mutta syksyisin se kuitenkin kiertänyt ihan kivasti täällä blogimaailmassa. Miten lienee tällä kertaa?


Haasteessa on tarkoitus valita kuusi kuvaa viime kesästä.
Aihe on tottakai täysin vapaa, kunhan vain kuvat ovat viime kesältä. 
Helppo? Jep, mutta vaikeaa on valita vain ne kuusi :)


Haaste menee siis perinteisesti seuraaville blogeille:


Vieläkö jaksatte;)

Pelargoniamania näyttää syvenevän kesä kesältä. Apua, niinkö se on ystävät? Eihän tässä muuta ongelmaa oikeastaan ole kuin se missä ihmeessä ne talvetan, jos niitä ilmestyy uusia joka vuosi;)


Minulla on vihdoinkin omia hedelmäpuita! Metsäisessä mökkipuutarhassa ei niille ollut järkevää paikkaa, mutta tänne kotopihalle olen istuttanut pari omenapuuta sekä pari kirsikkaa.


Kotitontilla on puuhasteltu miltei joka kulmalla."Kesäkukkamaahan" olen ihan tyytyväinen, vaikkakin hyötykasvijutut jäivät tänä kesänä vähemmälle.

Jotain satoa noviisi sentään sai ;) Aurinkoisella seinustalla chili 'Cayenne Long Slim' ja pensaspaprika 'Cayennetta' tuottivat ihan hyvin satoa. Kuvassa näkyy myös keltainen 'Hot Lemon', mutta se ei onnistunut kovinkaan hyvin.

Heinäkuussa riitti sadepäiviä. Monsuuni osui lomaviikkoon. Se ei oikeastaan (ihme kyllä) kovin harmittanut. Ehkäpä siksi että olen ollut kesän ulkotöissä ja auringosta on saanut myös nauttia...



Lähikuvia tuli otettua ihan liian vähän. Muutenkin kesän postauksien kuvissa olisi ollut toivomisen varaa. Vähän tuli nopeasti kuvattua pihatöiden edistymistä tai keskeneräisyyttä, varsinaisesti valokuvaukseen ei tullut paneuduttua niin paljon kuin aiemmin. Ei sen puoleen että tekniikasta niin ymmärtäisin, lähinnä enemmän kokeilua kuvailu on.
Minulla on käytössä nykymittapuulla kait ikivanha Canon 1000d, pari parempaa objektiivia siihen tosin löytyy. Perusnuukana olen jahkannut uuden rungon hankintaa jo varmaan vuoden. Nyt viimein päätin tilata uuden ja päädyin tuohon Canonin 70d malliin. Saapi nähdä mitä siitä seuraa ;)


Mukavaa sunnuntaita kaikille!

32 kommenttia:

  1. Sydäntä lämmittää katsella kesäkuvia. Tähän aikaan ne näyttävät niin paljon lumoavimmilta kuin kesän kukkeudessa. Kauniita kuvia, ei se ole kamerasta kiinni. Mutta nälkä kasvaa syödessä, olen pohtinut siirtymistä samaan malliin kuin sinäkin, kunhan budjetti vain sallii. Voi tuota unelmoivaa koirulia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta. Nälkä kasvaa syödessä, sitä se juurikin kohdallani on. Varmaan tässäkin mallissa lienee hienouksia, jota en tarvitse tai viitsi edes opetella, mutta katsotaan nyt :) Tuo 70d olikin siinä minulle ns kipurajoilla hintansa vuoksi. Sitä on vissiin kehuttukin, joten päädyin sitten siihen.
      Niinpä, kun vain tietäisi mitä koiruli miettinee :)

      Poista
  2. Ihana pörriäiskuva ja hauveli myös. Kaunista!

    VastaaPoista
  3. Tähän aikaan vuodesta katselee mielellään kesäkuvia. Kauniita ovat kuvasi!
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä niitä mielellään selailee :)

      Poista
  4. Kyllä huokaisen syvään näitä kuvia katsellessa! Sitä kesän valoa ja vehreyttä ja kukkaisuutta. Niin kaunista.
    Otan haasteen vastaan suurella ilolla, kiitos ♡ tämä on ihan huippu perinne.

    VastaaPoista
  5. Ihania kuvia! Kesä tuntuu just ny nii kovin kaukaaselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, näinhän se on, mutta tammikuussa voi jo alkaa miettimään kelloköynnöksen ja chilien kylvöjä :)

      Poista
  6. Kiitos, otan haasteen vastaan mielelläni. Kesää on kiva muistella ja kukkakuvia katsella. Ei niihin kyllästy, eikä myöskään näihin sinun kuviisi. Luulenpa, että sinä saat otettua hienoja kuvia ihan millä vehkeellä tahansa. Sinulla on selvästikin SELLAINEN silmä. Väkisin sitä alkaa kuitenkin kaivata myös parempia välineitä, kun perusasiat on hallussa. Onnea siis uudelle kameralle. Palaan haasteen pariin, kunhan saan viikolla ohjelmassa olevat omaishoitoasiat hoidettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :)
      Mukavaa että lähdet mukaan tälläkin kertaa.

      Poista
  7. On näitä kesäkuvia mukava katsella pimeinä talvi-iltoina. Sait mukavasti chilejä. Minulle tuollainen määrä riittäisi koko talveksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chilijä tosiaan tuli kivasti. Minulle ne ovat hieman liian tulisia. Isäntä säilöi niistä parinkin ohjeen mukaan erilaisia versioita. Ruokaa laittaessa olen uskaltanut lisätä sitä teelusikallisen tai pari esim johonkin kastikkeeseen.

      Poista
  8. Kesäkuvia on ihana katsella. ihania kuvia oletkin valinnut :)

    VastaaPoista
  9. Ihania kesäkuvia <3 Minusta ois tosi kiva jos puutarhablogistit postaisivat pelkkiä kasvukauden kuvia koko talven :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se vähän niinkin. Blogiin tulee näin monen vuoden jälkeen jo kirjoitettua muutakin elämässä meneillään olevaa juttua. Kesä kuitenkin mielessä useinkin ;)

      Poista
  10. Kesäkuvia ei ole koskaan liikaa! Ihania! Upeita kuvia kaikki, mutta tuo alin makro on uskomattoman kaunis ja tosi kesäinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos oikein tarkkoja ollaan olisi mielestäni pitänyt saada tuohon kuvaan myös nuo kimalaisen siivet tarkaksi ;) Mutta joo, aika kiva kuva kuitenkin ja isotähtiputki on myös erittäin kuvauksellinen makrokohde.

      Poista
  11. Kesäkuva ovat ihania, varsinkin nämä sinun ottamasi!
    Tuota kameraa minäkin olen haaveillut...

    VastaaPoista
  12. Hyvin valitut kuvat; kuvaavat osuvasti viime kesää sateineen ja viileine säineen.
    Mulla on myös ikivanha Canonin 1000D. Olen kuvannut sillä jo aika rankasti ja sen käyttöikä alkaa olla tapissa. Onnea uudelle kameralle!

    VastaaPoista
  13. Kiitos haasteesta! Tämä osuu hyvään ajankohtaan, tässä maarraskuussa on ainakin minulla niin vähän muita blogaus-ideoita. Ihana kuva omenankukista ja alin kuva on todella suloinen!

    VastaaPoista
  14. Mukava haasteidea sinulla, ja juuri tähän pimeään aikaan, kun ei vielä voi tehdä juuri mitään tulevaa kesää ajatellen. Nuo lähikuvat ovat niin herkkiä ja kauniita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, kummasti sitä katseet kääntyy menneeseen kesään :)

      Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)