17. tammikuuta 2016

Kylmää ja kaunista

Ulkona pakkuu kova pakkanen, kylmää ja kaunista on. Tänään kävimme mittailemassa umpihangessa tulevan kasvarin paikkaa. Unelman toteutuminen on alkanut. Ostin nimittäin Tori.fi:stä vanhoja ikkunoita. Siellä ne varastossa odottelevat ;) Saimme laadittua kaupungin rakennusvalvontaan ilmoituslomakkeen, jossa näkyy kasvarin mitat ja sen sijainti tontilla. Kasvarista tulee 2,70 x 3,30 m, joten ei mitään hirmu iso, muttei nyt ihan onnetonkaan.
Olen hylännyt idean yhdistää siihen samaan varaston, vaan haluan sittenkin kaiken tilan kasveille ja ehkäpä sinne pieni istumapaikkakin saadaan sopimaan. Kasvihuoneen paikaksi ajattelimme sitä tontin alareunaa, jossa rajana ovat tiet kummallakin kulmalla, ei siis pitäisi häiritä kenenkään näkymää ;)

Tilasin tänään ensimmäiset siemenet. Viime vuonna kasvatin pelargonioita siemenestä, ja se oli yllättävän helppoa. Nyt tilaisin pelargoniat 'Dancer White' sekä 'Appleblossom Orbit'. Chili on minulle hitusen liian mausteista ruuissa, mutta isäntä siitä tykkää, joten tilasin chilit 'Vampire', 'Cayennetta' sekä 'Hot Lemon'. Tuota viimeisintä olen joskus kasvattanut, ja saanut satoakin ;)
Dahurianakileija 'Chocolate Soldier' oli viehättävän tumma, sitä haluan kokeilla, sillä aina löytyy tilaa akileijoille. Mustanmerenruusun mukuloita tilaisin myös. Sitä oli joskus isoäidilläni.

Keväällä mietitään kesäkukkien ja hyötykasvien siemententilausta, mutta kuvasarja johdattakoon takaisin tähän hetkeen :)

Jäätynyt saippuakupla. En tosin saanut pysymään ehjänä kuin tämän ainokaisen.
Jäädytin viimeisen hyasintin kartonkipurkissa
Pitkille lenkeille ei nyt pääse...
Hei, päivä pitenee!
Pitäkää hauskaa :)

Vielä on muutama päivä luvattu kovaa pakkasta, mutta ehkäpä jo loppuviikolla olisi siedettävää ulkoilusäätä :)

Tervetuloa blogiini Molley!


42 kommenttia:

 1. Oi, sinä olet onnistunut saamaan kuvan saippuakuplasta =D. Minäkin haluaisin kokeilla, mutta en ole löytänyt reseptiä siihen saippuaveteen. Millaisen sinä teit? Kauniita kuvia! Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tosiaan tämä yksi säilyi ehjänä. Minulla oli siinä 2dl vettä, 2 rkl fairya ja 2 tl siirappia, muttei olleet ehkä kuitenkaan kestävämpiä kuin pelkkä saippuavesi. Pitäisi testata uudelleen

   Poista
 2. Kauniita pakkaskuvia!
  Mielellään silti ottaisin jo ulkoiluilmoja;)

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat.
  Saippuakuplapalloon on jäätynyt sydän koristeeksi.

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia. Mukavia hetkiä tulevan kasvihuoneprojektin tiimoilta.

  VastaaPoista
 5. Upeita kuvia! Jäätyneet saippuakuplat ovat kuin sadusta, samoin tuo hyasintti – uteliaana kysyn, miten olet sen oikein jäädyttänyt? Kukka on todella hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin sellaiseen puolentoista litran kartonkiseen mehupurkkiin vettä ja työnsin hyasintin sinne. Taitoin purkin kiinni ja ulos pakkaseen. Seuraavana päivänä revin paketin auki, pikkasen valelin lämmintä vettä, jotta se irtosi paremmin.

   Poista
 6. Kauniita kuvioita kuplassa!
  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Kauniita kuvia. Onnea kasvihuoneprojektille!

  VastaaPoista
 8. Ihastuttavat kuvat, näistä tuli hyvälle tuulelle, paitsi tuo lintu näytti niin palelevalta, yritin puhaltaa saippuapalloja, mutta en saanut onnistuneesti jäädytettyä kun pari surkeaa, oma tekemä litku ja pilli:)

  VastaaPoista
 9. Onpa kaunista tosiaankin! Kasvihuoneestasi tulee varmasti kaunis - sinut tuntien!

  VastaaPoista
 10. Onnea kasvihuoneprojektille!

  Äitini, joka ei muuten ole erityinen kukkaihminen, kasvattaa aina mustanmerenruusuja. Lapsuudesta muistan kuinka niitä mukuloita kerättiin ja säilytettiin ja kevään tullen istutettiin. En itse erityisesti ole perustanut mustanmerenruususta, mutta voi hyvinkin olla että tulee vielä päivä (toivottavasti ei vielä pitkään aikaan), jolloin alan kasvattaa tätä, koska kaikista kukista eniten juuri tämä muistuttaa äidistä. Täytyisikin kysyä häneltä, liittyykö mustanmerenruusuun hänellä joku muisto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, vähän nostalgiahengessä tuli ne tilattua :)

   Poista
 11. Ompas kiva ku jonku kasvariprojekti etenöö. Mulla polokoo paikallansa. Orotan innolla minkäälaasen rakennatta. Hyasintti on hianon näkööne. Tuata kokeelen joskus. Oi, mitä jäätairetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, meillä tontti viettää tuolla alakulmalla, joten pohjia tehdessä täytyy pengertää. Ei ole kovin helppo kohta tuo, muttei nyt niinkään mahdoton. Kerron sitten miten etenee homma :D

   Poista
 12. ihania kuvia! Minullekin tuli ensimmäinen siemenluettelo, joten kasvit ovat kovasti mielessä:)

  VastaaPoista
 13. Onnittelut kasvihuoneprojektista. Tulet viettämään siellä varmasti monia onnenhetkiä <3

  VastaaPoista
 14. Mielettömän hienoja kuvia. Olen ekaa kertaa sun blogissa ja liityin heti lukijaksi. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
 15. Kiva, kun kasvihuoneprojekti etenee, päästään sitten seuraamaan sen pystytystä. Olen ajatellut myös kokeilla saippuakuplien jäädytystä, mutta ajatukseksi on jäänyt vielä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä vaikeaa saada ne ehjinä pysymään. Yhden sain tosiaan pysymään ehjänä. Sitten pitäsi vielä saada hyviä kuviakin. :)

   Poista
 16. Wau, kyllä löytyy talvestakin kaunista kuvattavaa, kun vaan osaa ja tarkenee! Lenkillä kyllä olen sitkeästi käynyt, mutta kuvaamisessa jäätyisi näpit heti. Minulle tuli jo ensimmäiset siemenentilaus kotiin, kiva rapistella niitä ja odotella kevättä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei tuolla pihalla viitsi kovin kauan kameran kanssa säätää :)

   Poista
 17. Kaikki siellä on testattu! Hienosti onnistui. Kauniita talvisia hetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin piti testata, facebookissa olevan Suomen luonnonkuvaajat-ryhmän upeiden kuvien innoittamana ;)

   Poista
 18. Upeita kuvia! Hienosti sait saippuakuplastakin kauniin kuvan. :)

  VastaaPoista
 19. Onnea kasvihuoneprojektille, kiva nähdä se sitten valmiina. Pelakuun kasvatus siemenistä on kivaa ja aika helppoa, ihmeen nopeasti siemenet itävät.
  Nyt vielä kannattaa nauttia jääkukista ja lumisesta maisemasta, sieltä se kevät pikkuhiljaa etenee.

  VastaaPoista
 20. Kasvihuoneprojektisi etenee mukavasti! Itse en ole saanut vielä mitään konkreettista aikaiseksi, mutta postauksestasi inspiroituneena kysyin juuri mieheltä, josko hän olisi yhteydessä kunnan rakennusvalvontaan.
  Ihastelin kuviasi kuurankukista, todella kaunista jälkeä.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)