20. tammikuuta 2013

Innostuin minäkin jouluruusuista ;)

Ihailin täällä blogistaniassa muiden jouluruusukuvia, enkä itselleni tullut hankkineeksi kyseistä kasvia jouluksi. Tarkoitus kyllä oli, mutta joulunaikaan myynnissä olleet jouluruusut eivät mielestäni näyttäneet hintansa arvoiselta tai ehkä parhaimmat oli jo myyty ;)

Käväisin pari päivää sitten puutarhamyymälässä ja kuinka ollakaan, löysin oikein elinvoimaisen näköisiä jouluruusuja. Mukaanhan ne lähtivät. Nyt kun saisi ne pysymään hengissä kesään asti, niille löytyy koti mökkipuutarhasta. Saapi nähdä pysyvätkö hengissä, saatikka viihtyvätkö puutarhassani :) Kokeilemisen arvoinen kuitenkin on tämä kaunokainen :)Esikoita oikeastaan lähdin myymälästä hakemaan ja niitä toki ostinkin. Latinankielinen sana primula viittaa sanaan primus, ensimmäinen. Niinhän se toki onkin, ensimmäinen lupaus keväästä ;)Täällä oli aiemmin toisten bloggaajien kanssa keskustelua puutarhaideoiden kirjaamisesta ylös. Itselläni on tapana tuumailla jos jonkinmoista ja unohtaa puolet kuitenkin. Niinpä ajattelin hankkia pienen puutarhaidea vihkosen, johon sitten luonnostelen istutusalueita ja kirjoittelen kasvihankintalistaa ja kaikkea pihaan liittyvää:)

Tähän vihkoseen luodaan kesän unelmia.  Eikä haittaa vaikka osa jää toteutumatta... :)Sain Kartanonrouva Eliseltä A blog with substance- tunnustuksen. Kiitos :)
Ideana on kertoa kahdeksan sattumanvaraista asiaa itsestään ja laittaa tunnustus eteenpäin.Tykkään pakkaslumen narskumisesta kenkieni alla, ripsien jäähuurteesta, termarikahvista ja liekkien leikistä nuotiossa. Tykkään kesäaamun tuoksusta, kosteasta nurmikosta paljaiden jalkojen alla, pienistä sammakoista jotka kasvillisuuden suojaan hyppivät.
Ja minäkään en pidä urheilusta, olin se tyttö joka aina valittiin viimeisenä joukkueeseen. Eikä urheilulajit kiinnosta vieläkään, enkä koe jääväni mistään paitsi. Toki kuljen metsissä ja kaduilla koirani kanssa, muttei se mitään urheilua ole, vaan liikkumista raittiissa ilmassa :) Mikään ei voisi olla kauempana minusta kuin lähteä punttisalille. Ennemmin asun vaikka talossa jossa ei ole juoksevaa vettä, jotta voin kantaa ämpäreitä ;)

Ja kaikissa seuraamissani blogeissa on substanssia, joten en nyt nimeä ketään erityisesti :)


29 kommenttia:

 1. En ole sporttihirmu minäkään. En ikimaailmassa lähtisi jonnekin hikiselle salille! Minun jouluruusuni on täynnä kirvoja. Pidä huoli, ettei se kuivahda, minun kasville pääsi käymään niin. Kohta menee hermot koko kukkaan ja lentää, sanonko minne..? :O(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, etsinkin tässä äskettäin jouluruusun hoito-ohjeita, todellakin tasainen kosteus ja vähän saa mullanpinta kuivahtaa. Tämä on sinänsä haastavaa, että tuppaa unohtumaan nuo sisäkasvien kastelut ajoittain... Täytyy yrittää ryhdistäytyä siinä :)

   Poista
 2. Hih, sama asenne urheiluun :) Onnea tunnustuksesta! Ja onnea myös ihanan jouluruusun kasvatukseen. Mulla jouluisen jouluruusun kukat ovat kadonneet ja nuput kuivuneet, mutta lehtiä puskee jatkuvasti lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)

   ja onnea toki tarvitsen näiden kaunokaisten hengissä pitämiseen :) Toisaalta taisin jostain lukea, että kannattaa olla kärsivällinen niiden kanssa.

   Poista
 3. Minä laitoin oman jouluruusuni eteiseen, koska siellä on viileä, ja mitä teki jouluruusu? Innostui! Siinä on ainakin viisi nuppua. Toivottavasti kukkii kaikilla. Jouluruusu pitää siis viileästä, niin minua opastivat posliinikerhon martat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, saat nauttia herkistä kukista taas :)

   Saa nähdä miten meillä käy ;)

   Poista
 4. Mullakin oli viime talvena jouluruusu ja kukinnan jälken pidin sitä talon viileimmässä huoneessa ja keväällä vein sen sitten autotalliin viileään ja valoisaan, sitten kesän tultua panin sen kukkapenkkiin ja lähes unohdin koko kasvin, ja kas, hyvin myöhään syksyllä siihen tuli nuput, saa nähdä mitä on kun hanki sulaa keväällä....
  Kesäaamun tuoksu on ikinä parasta mitä maailmassa onkaan..jos ei nykyisin olisi naapurissa hevosia, different situation..hmmm

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, siellä se nukkuu hangen alla nuppuineen ;)
   Kevättä siis odotellen :)

   Poista
 5. Oletkin jo saanut hyviä ohjeita jouluruusun hengissä pitämiseen, joten tyydyn vain ihailemaan kaunokaistasi. Ja muistaessani kaivan oman puutarhavihkoni jälleen esille, se kun on jäänyt viime aikoina liian vähälle huomiolle.

  VastaaPoista
 6. Onnea jouluruusun kanssa, nyt ei ole enää kovin pitkä aika kevääseen, varmasti selviää. Minulla oli tänään valkoisen jouluruusun lehdet laonneet, mutta kun annoin sille juotavaa niin se nosti taas hännän pystyyn. Puutarhavihko on erinomainen idea, yllättävän paljon unohtaa esimerkiksi talven aikana vaikka kuvittelee hyvin muistavansa, mitä syksyllä minnekin istutti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ;)
   Niin, olen erityisen huono muistamaan mihin istutan kukkasipuleita. Tuloksena keväällä on että jotkut paikat ovat hyvinkin täynnä ja toiset taas täysin paljaita ;)

   Poista
 7. Ihania ovat niin jouluruusut kuin esikotkin. Eipä ole kumpiakaan mulla nyt.
  Vihkoa olen käyttänyt minäkin vuosikausia. Suunnitellut istutuksia ja laittanut kasvien nimiä ylös ja mistä olen ne ostanut sekä ovatko kasvaneet. Muistissa ovat myös mitä kasvaa minäkin vuonna kasvimaan penkeissä, jotta en kasvata samoja kasveja samassa penkissä useampana vuonna.
  Urheilu ei jaksa kiinnostaa täälläkään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suositaan hyötyliikuntaa vaan :)

   Poista
 8. Jouluruusu ja esikot ovat munkin suosikkejani. Toivottavasti saat ne pysymään virkkuina kevääseen ja istutusaikaan saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi hyvä jos pysyvät virkkuina, mutta olisin tosi tyytyväinen jos silloin vähänkin henki pihisisi niissä :)

   Poista
 9. Minäkin olen panikoinut jouluruusuni kohtaloa eli miten huoltaa häntä niin, että selviytyisi kevääseen - on jo huolestuttavasti kuihduttanut itseään. Täältähän löytyikin oiva vinkki kaunokaisen siirtämisestä talon viileimpään huoneeseen, näin teenkin heti saman tien. Onnea sinullekin kaunotartesi kanssa!

  Minutkin valittiin joukkueisiin aina viimeisenä - ei siis oltu samalla luokalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggaamisen yksi hyvä puoli onkin vinkkien ja uusien ideoiden saaminen toisilta ;)

   Jep, oi niitä kamalia liikuntatunteja, siellä sai todella kokea että oli surkea:) Toisaalta kuvaamataidon tunnit olivat mukavia, eikä niissä laitettu mihinkään paremmuuus järjestykseen. Luovaa se on, oli tuotokset mitä tahansa :)

   Poista
 10. Onnea tunnustuksesta. Minäkin sain jouluruusun jouluna Olen kovasti pitänyt siitä huolen viellä on kyllä hyvän näköinen
  toivottavasti säilyy keväseen että saan sen ulos istutettua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt valon määrä lisääntyy koko ajan, joten sen puoleen paremmalta näyttää.

   Onnea huolenpitoon :)

   Poista
 11. Ensimmäinen esikko - varma kevään merkki.
  Vihkoon kanattaa kirjoittaa kaikki suunnitelmat ja istutetut kasvit. Olen jo oppinut, että jos en kirjaa ylös, en varmasti muista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, mökillä usein saan ihmetellä, milloin tähän ole tätä istuttanut...;)

   Poista
 12. Esikko on tosiaan varma kevään merkki:)

  VastaaPoista
 13. Onnea tunnustuksesta! Kaunis jouluruusu ja ihana esikko:)

  VastaaPoista
 14. Olen myös ihastellut muiden blogeissa toinen toistaan kauniimpia jouluruusuja,mutta itselleni en ole vielä sellaista hommannut...
  Koiran kanssa lenkkeilyn lisäksi en minäkään kaipaa muuta liikuntaa kuin hyötyliikuntaa ja siihenhän oiva paikka on esim. oma piha. Vielä,kun päivätyö on suhteellisen ruumillista,niin ei todellakaan kiinnosta enää lähteä itseään rääkäämään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, raitista ilmaa koiralenkillä ja hyötyliikuntaa :) Tosin täytyy rehellisesti sanoa että näin talvisin tuppaa hyötyliikunta jäämään vähäiseksi ;)

   Poista
 15. Minullakin oli joulukukkana jouluruusu muutama vuosi sitten. Kitkuttekin kevääseen sen kanssa ja nyt se kukkii jo ties kuinka monetta kertaa. Siinä on n. 20 kukkavanaa, ensimmäiset melkein auki. Tuli lumi ja pakkanen, kukka ottaa pienet unoset ja jatkaa taas ilmojen lämmettyä. Se on kaunis!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...