25. joulukuuta 2016

Lämpöä Islannin

Joku aika sitten postasin vanhoja kuvia Islannin jäisistä maisemista, mutta kuten tiedätte lämpöä sieltä löytyy myös. Sellaista erikoista, rikinhajuista :)

Reykjanesissä on yksi tunnettu paikka jossa kuumia lähteitä on, ja siellä on hyvät kulkureititikin.

Great Geysir (joka ei spontaanisti purkaudu) ja Storkkur, joka työntää kuuman veden korkealle ilmaan 4-8 minuutin välein löytyy toisesta paikasta, Sudurlandista, eikä sieltä ole pitkä matka upealle Gullfossin putouksille.

Nämä kuvat ovat kaikki muistaakseni läheltä paikkaa nimeltä Hveragerdi. Ehkä noin 50 kilometriä Reykjavikistä itäänpäin. Tämä ei silloin ollut mikään varsinainen turistipaikka, sillä kulkuväyliä ei ollut tehty erityisesti. En nyt tarkoita että pitäisikään, mutta mikäli tännepäin eksyy, kannattaa täällä katsoa tarkkaan mihin astuu ettei maa petä ja jalat uppoa kiehuvaan veteen. Kuulin paikasta tuttavalta ja paikalliset neuvoivat tien, ihan on kuitenkin pienen kävelymatkan päässä kylästä. Nythän siellä voi olla opasteet ja muut, koska aikaa on kulunut täällä vierailusta.

Kiehuvaa savea (tai mitä lie) ja lämminvetinen pieni puro


Tässäpä ihan sopivan lämmintä vettä :)

Ihmeellinen kiehuva onkaloHuimat värit


Mikäpä tässä oli vapaapäivää vietellessä :)


Minusta on mukava lukea matkakertomuksia, tämä tosin ei ihan sellainen ole, sillä aikaa tästä on kulunut useita vuosia. Luonto ei kuitenkaan niin muutu, ehkä puitteet ovat matkailjoille nyt erilaisia.


23 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ilman muuta suosittelen. Reykjaviksita tehdään päivänreissuja jossa käydään kolmessa kohteessa, Geysirit, Gullfoss ja Thingvellirin kansallispuisto, joka sijaitsee Euroopan ja Amerikan mannerlaattojen törmäyspisteessä. Tätä reissua on kutsuttu kultaiseksi kierrokseksi.

   Oman auton vuokraaminen on toinen vaihtoehto. Päätie (valtatie 1) on hyvässä kunnossa, mutta talvikelissä sekin voi olla pelottava. Sää kun siellä vaihtelee nopeastikin.

   Itäänpäin Reykjavikista kun lähtee ajelemaan Etelä-Islannissa on reitin varrella ainakin kaksi upeaa vesiputousta, skogafoss ja seljalandsfoss (Suosikkini, joka takana kulkee polku, Putouksen voi siis kiertää) Ykköstietä eteenpäin tulee vastaan Vik niminen kaupunki, jonka läheisyydessä vaikuttava merenranta. Edelleen itäänpäin kulkiessa vastaan tulee Jökulsarlon jäätikköjärvi, joka on myös aivan upea.
   Vähän joka kulmalla saarta olen kulkenut, mutta ehkä juuri tuo eteläistä reittiä suosittelen ekakertalaiselle :)

   Poista
  2. Kiitos Pirjo näistä vinkeistä!

   Poista
  3. Onhan siellä paljon ihanaa! Ihan vaan maantiellä ajaessakin, mutta nuo vesiputoukset ovat upeita :) ja jökulsarlon...

   Poista
  4. Ai niin, ja älkää sortuko Reykjavikista tehtäviin whalewatching-reissuihin. Meri on kiva ja ehkä lokitkin, muttei valaita kyllä siellä näy ;)

   Poista
 2. Aivan ihanat kuvat! Näyttää niin kauniilta, emme ole koskaan käyneet Islannissa. - Hyvää joulun jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Upeita maisemia. Varmasti on mielenkiintoinen paikka:)

  VastaaPoista
 4. Matkakertomuksia on tosiaankin mukava lukea ja katsella monessakin mielessä. Joka paikkaan ei mitenkään ole mahdollista matkustaa ja lisäksi toinen ihminen näkee samat paikat ihan eri tavalla. Se huono puoli näissä on, että ainakin minussa herää hirvittävä matkakaipuu ja into päästä näkemään ja kokemaan uutta.
  Edellisen postauksesi autot ovat herkullisen pyöreämuotoisia. Vanhoissa autoissa on jotain hyvin persoonallista, jopa inhimmillistä.
  Minusta sinun blogisi ulkoasu on aina ollut selkeä, valoisa ja helppolukuinen. Mitähän olet ottanut pois?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, matkakertomuksista tulee kaipuu reissaamiseen :)

   Poista
 5. Mielenkiintoinen matkakohde, Islanti kiehtoo kuvaamiseen innostunutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan!
   Ekalla kerralla minulla oli mukana vain halpa filmikamera ja myöhemmin ixus-pokkari, jolla nämäkin kuvat on otettu. Nyt kun on kuvannut enemmän ja kamerakin on eri, voisi saada hieman parempiakin kuvia ;)
   Tuonne ylemmäs vastasin Kivipellon Sailalle, tykkäämistäni paikoista :)

   Poista
 6. Ihania kuvia! Tuli ihan oma Islannin matkamme mieleen. Hyvää loppuvuotta!

  VastaaPoista
 7. Käymätön paikka tuo Islanti - valitettavasti. Mulla olis sieltä tullessa varmasti pieni issikka matkatavaroissa. Islanninhevoset ovat aivan hurmaavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Ne ovat sitkeitä karvaturreja siellä tuulten tuiverruksessa :)

   Poista
 8. On se kyllä erikoinen maa.

  VastaaPoista
 9. Kyllä vain, Islanti on maa jota ei hevin unohda. Kiehtovia nuo kuumat mutakuopat ja
  vesisuihkut. Yritin olla valppaana ja kuvata kun kuuma vesisuihku tulee, mutta vain muutama kuva on jotenkin kelvollinen.
  (paperikuvia)
  Tuossa edellisessä postauksessa oli mielenkiintoisia kuvia, minun hyvä kissaystäväni Kuopiosta ja hänen aviomies on juuri tällaisten autojen harrastaja ja hänen vanhassa museoautossaan olen saanut kyydin asemalta ystäväni kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on kuvia siitä suihkuavasta Strokkurista, mutta otettu vanhalla filmikameralla. Eipä kovin kummoisia otoksia tullut. Nämä seuraavan reissut kuvat sentään jo Ixus-pokkarilla. Katselin muuten eilen niitä aiempia paperisia Islanti kuvia ;)

   Joo, nämä autot on tosi söpöjä. Varmasti mukavaa olla vastaavanlaisen kyydissä :)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...