26. lokakuuta 2014

Kurkistus sisälle

Pihalla ei ole tapahtunut minkäänlaista editystä. Kaivinkonetta odottelen, jotta etupiha kaato saataisiin korjattua vielä tänä syksynä. Hirmuinen savipolku johtaa talolle ja olisikin melko mukavaa jos saisi istutusalueet ja ennen kaikkea sen kivituhkapolun etupihalle.
Ulkopuuhat siis tauolla, mutta sisällä on laitettu omannäköistä sisustusta. Etsiessämme pientä taloa oli ilman muuta selvää että haluamme vanhan talon ja puuhellan.

Illan tunnelmaa keittiössä
Rivariasunnon isot verhot eivät todellakaan istuneet kierrätysikkunoiden ympärille. Kuosista en kuitenkaan halunnut luopua, niinpä ompelin verhot pienemmiksi.  Näyttää mandariinikuosi käyvän näin puolikkaanakin. Leipälapion löysin kirpparilta. Pitihän se ostaa kun on uunikin ;)

Hellassa palavan tulen äänen halusin kotiini
Melkoisen savutouhun sain eräänä päivänä aikaan. Ulkona oli kunnon matalapaine ja hellassa ei ollut pidetty tulta useaan päivään. Enpä älynnyt ensin polttaa sanomalehteä hormissa. Kylläpä savutti ja kaiken lisäksi en heti löytänyt oikeaa rööriä missä paperia polttaa, tässä samassa kun on uuni ja takkakin, joten vaihtoehtoja löytyi. Koira hieman hätääntyi moista savutouhua palohälyttimen huutaessa taustalla ;)


Taloon ei ollut laitettu antennia, emmekä sitä sitten hankkineetkaan. Päätimmekin että emme laita televisiota ollenkaan esille. Sitä voikin sitten katsella takkatulta. Netistä voi seurata joitakin kanavia suorana ja paljon ohjelmia voi hakea jälkikäteen. Olen tosin huomannut että aika harvan ohjelman katson nykyään. Ennen saatoin jäädä tuijottelemaan yhdentekeviä ohjelmia, joita ei nykyään edes kaipaa puhumattakaan että viitsisin vaivautua netistä ne etsimään.

Violettia olla pitää ;)
Pirtinpöytä mini
Löysin kirpparilta pienenpienen pirtin pöydän. Minusta se oli aika suloinen ja sopii hyvin olohuoneen ikkunan eteen. Samalla päätin etten osta yhtään huonekalua jotka eivät ole puusta. Mielestäni puussa näkyvät käytönjäljet tavallaan kaunistavat kun taas kaikenmaailman halpis kalustelevyen pintalohkeamat vasta kamalan näköisiä ovat. Haaveissa olisi keittiöön lankkupöytä. Lankut löysin mökiltä ja olen ne jo hionut.Nyt vaan pitää tuumailla miten etenen. Saapi nähdä millainen siitä tulee, mutta varmaa on että valmiina se pöytä kestää kauemmin kuin minä ;)

Haalimme myös käytettyä Lundiaa, eikä siinäkään kolhut haittaa :)
Morsmaikun kimppu ja Tallinnan tuliainen
Eteinen
Mandariinikuosinen pöytäliina taipui verhokapaksi. Mielestäni kuvio luo pitsimäisen illuusion ja sopii siten eteiseen. Täällä saatan kasvatella pelargonioita.

Eteisessä on muumitapetti. Saattaapa olla että muutamme sen :)

Tykkään alakerran sisäkatosta. Se on yksinkertaisesti raakalautaa joka on maalattu valkoiseksi. Minusta se on todella kaunis.


Tykkään myös makuuhuoneen tapetista yläkerrassa. Täällä on kunnon rintamamiestalomeininkiä vinoine sisäkattoineen ;)

"Emo"
Iita on nyt neljä vuotta. Aeimmin mitään valeraskauteen liittyvää ei ole ollut. Nytpä oli, ja kunnolla. Kaksi viikkoa vinguttiin ja hyysättiin kumista sammakkoa ja tuota karvaista retkua. Ne piti aina saada lähelle ja niiden kanssa sitten nukuttiin tuntitolkulla. Onneksi hihnan kilahdus sai ne hetkeksi unohtumaan, ettei sentään lenkille niitä tarvinnut mukaan ottaa. Olipas äidinvaistot, onneksi se on ohi nyt ja voi keskittyä naapureiden vahtimiseen ;)


30 kommenttia:

 1. Tunnelmallista! Takanani ritisee porinmatti, kyllä tulesta syntyy kaunis ääni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin syntyy. Porinmatti on aika kivan näköinen!

   Poista
 2. Hei! Kivat kuosit!
  Vaan tuopa onkin oiva juttu ettei ole TV:tä, tosiaan tulee ohjelmat varmasti valikoitua paremmin ilman TV:tä.
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa

  VastaaPoista
 3. Lämmin, leppoinen tunnelma huokuu kuvissasi!!

  VastaaPoista
 4. Kodikas koti! Makkarin tapettikin niin kaunis. Mä olen katsotut telkkari viimeksi maaliskuussa. Nauhalle meni kaikki puutarha ohjelmat ja nekin vielä katsomatta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattui olemaan samantyyppinen maku edellisellä asukilla. Toisessa makkarissa onkin puputapetti, lienee ollut lastenhuone ;)

   Poista
 5. Voi pienintä 'emoa', liikuttavaa, vaikka aika raskasta varmaan itselleen.

  Puuhella on ihan parasta, mitä näin aluksyksyllä tiedän, sillä saa niin nopsasti mukavan lämmön tupaan ensimmäisten viileiden saavuttua.

  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan vähän hermostuneisuutta ilmassa ;)

   Poista
 6. Televisiotonta elämää olen itsekin elänyt kohta 6 vuotta ja suosittelen! Samat uusinnat tai tanssit tähtien kanssa ei innosta, ainut mitä kaipaan on lauantai iltojen luonto ohjelmat. Nekin tosin voisi katsoa netistä, jos kerkiäisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan ihan totta tuo. Avaran luonnon katson tosiaan lauantaisin ihan suorana, jos muistan :)

   Poista
 7. Näyttää niin kotoiselta ja tutultakin. Asuin kaksikymmentä vuotta rintamamiestalossa. Oikutteleva puuhella oli sielläkin.

  VastaaPoista
 8. Lämmin ja kodikas tunnelma!

  VastaaPoista
 9. Kyllä, puuhella vanhassa talossa olla pitää! Meilläkin se on pelastanut erään joulunpyhät ruokahuollossa. Ja mikä pehmeä lämpö puuhellalla tuleekaan keittiöön. Jos vaikka joskus savupirtin tunnelmaakin tulee kokeiltua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, on hyvä olla perinteinen vaihtoehto ongelmien ilmaantuessa.

   Poista
 10. Kiva, että laitoit uudesta kodistasi kuvia. Siellä on oikein kotoisaa ja mukavan näköistä. Elävä tuli on ehdoton omakotitalossa ja etenkin vanhassa rakennuksessa. Siitä on myös hyötyä silloin, kun syystä tai toisesta ei sähköä ja lämpöä tulekaan.
  Meillä on edelleen 70-luvulla hankittua Lundiaa ja olemme hankkineet sitä lisääkin mm. huuto.netistä ja tori.fi:ltä. Vaikka monissa kodeissa on luovuttu kirjahyllyistä, saa Lundioista edelleen maksaa ajoittain vähän liiankin korkeita hintoja. Ilmeisesti se on edelleen hyvin suosittua. Ehkä vanhat osat myös siksi, ettei uustuotanto ole kovin kaunista vanhan rinnalla.
  Nyt tuli taas sen verran lämmintä, että pihatöitä voi jälleen jatkaa. Meillä on +11 mittarissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kuten tuossa edellä kommentoin on todellakin hyvä olla perinteinen vaihtoehto, siksipä sikäli mikäli kun alamme pihasaunaa rakentaa, haluan sinne myös muuripadan vedenlämmitystä varten ;)
   Mekin haalimme tuota Lundiaa tori.fi:stä, aeimmin meillä ei sitä ole ollutkaan. Ajatus lähti kun mietimme millaisia hyllyjä laitamme yläkertaan kun on vinot katot. Tuli sitten ostettua enemmän ja saatiin alakertaankin hyllyjä. Tykkään siitä ja erityisesti kun sitä voi muunnella niin kätevästi :)
   Jep, lämmintä tuli ja kävinkin kaivelemassa. Tänään toisenlainen sää;)

   Poista
 11. Meillä on televisio yläkerrassa, mutta ei antennia. Mies kipuaa aina välillä jotakin filmiä katsomaan. Joku kanava näkyy, mutta sekin vaihtelee. Minä löydän tietokoneeltani haluamani jo menneet ohjelmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, samanmoista täällä, niin tuo meidän isäntäkin jotain elokuvaa yläkerrassa katsoo ;)

   Poista
 12. Tunnelmallista teillä siellä onkin. Elävä tuli on huippua katseltavaa, joskus vielä meillekin tulee takka! Raakalautakatot onneksi jo on ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi itse varmaan keksinytkään laittaa raakalautaa :)

   Poista
 13. Lämmintä vanhan talon henkeä teillä.

  Minä olen tehnyt saman päätöksen mökin sisustuksessa: kunnon puuta sen olla pitää.

  VastaaPoista
 14. Ihanaa vanhaa fiilistä kaikkialla! Minulla on kikka uunin huonolle vedolle; minulla on pöytätuuletin lähietäisyydellä, minkä laitan hurisemaan takkaan päin, jos näyttää että uuni/takka ei vedä. Näin tuli saa kuin tuulen puhallusta - toimii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, voisi testata ;)
   Tykkään vanhoista jutuista ja väreistä, sellainen oman näköinen koti :)

   Poista
 15. Voi, teillä on todella kaunis ja kodikas koti! Oli mukavaa käydä "kylässä" =D. Meidän koira oli aikanaan joka ikisessä juoksussa valeraskaana ja "pentueeksi" sopi kaikki mitä jaksoi pesään raahata. Välillä meinai huumorintaju hänen kanssa lopua, niin oli toinen kuutamolla =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Oltiin täälläkin melko kuutamolla :)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...