23. kesäkuuta 2014

Suviruusu, Rosa 'Poppius'

Joskus vuosia sitten en juurikaan pitänyt ruusuista. Pikkuhiljaa ihastuin perinteisiin pensasruusuihin, ja kuinka upeita ne ovatkaan! Kestäviä ja perusterveitä, siis juurikin hyviä mökkipuutarhaan :)
Haluaisin niitä hurjan paljon! Kovin montaa ruusua minulla ei kuitenkaan ole, pikkuhiljaa niitä olen hankkinut. Tilaahan ne tarvitsevat ja tuppaavat tekemään juurivesoja, joten rajallisuuden mukaan niitä ehkä saa sinne mahtumaan vielä muutaman. Tällä kertaa postaus ihanasta suviruususta, joka alkaa kukkimaan noin viikkoa myöhemmin kuin juhannusruusu. Seuraavana puutarhassa kukintavuorossa on Teresanruusu, kovasti siinä on nuppuja nyt. Katsotaan josko muistan postata siitä sitten;)

Mukavaa suvea kaikille!


Tervetuloa mökkipuutarhaan lukijaksi Koti Vainiolla!

29 kommenttia:

 1. On se niin kaunis.. hieman lilahtava kukka, olen ihan hupertunut ruusuihin. Onneksi löytyy myös lajikkeita, jotka eivät tee paljonkaan versoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niihin kannattaakin olla hupertunut :) Ja totta eivät kaikki tee juurivesoja niin runsaasti.

   Poista
 2. Kauniin värinen kukka. Hienosti tulee esiin vihreiden lehtien seasta...toinen kuva!!
  Mukavaa juhannuksen jälkeistä kesää!

  VastaaPoista
 3. Todella kauniin väriset kukat ja näyttäisi tuo kasvutapakin olevan oikein mukavan oloinen. Meillä kun on vanhan pihan vanhoja ruusuja ja ne kasvavat niin villisti suuntaan jos toiseenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suviruusu on tuollainen kaareva oksainen. Persoonia ovat vanhat ruususi;)

   Poista
 4. Ihana suviruusu ja kauniit kuvat!

  VastaaPoista
 5. Kakkoskuvan tummaa taustaaa vasten ruusu esittäytyy koko komeudessaan. Pensasruusut on upeita.

  VastaaPoista
 6. Minäkin alan lämpenemään kotipihan ruusuille, jotka nyt näen siis ensimmäistä kertaa. Luulin, että minulla on tuo suviruusu, mutta eipäs taidakaan. Kukinta on myös juuri nyt, mutta kukat ovat kummallisen repaleisia ja epäsäännöllisiä, sekä ehkä vielä vähän kerrotumpia. Ruusu ei myöskään kasva niin korkeaksi kuin suviruusu, vaan lähtee kaatuleimaan. Upea se kyllä on. Pitää kuvata blogiin, jos joku tunnistaisi. Aloin itsekin miettimään, että ehkä näitä ruusuja voisi vähän keräillä enemmänkin, kun vaikuttavat pärjäävän aika vähällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tulee mieleen Tornionlaaksonruusu repaleisista kukista. Se on myös hyvin kaunis.

   Poista
 7. Pensasruusut ja ruusut yleensäkin ovat ihania, mutta tuskastun niitten kirvojen kanssa taisteluun... Kahdesti ovat jo hyökänneet nuppuihin. Onneksi huomasin ajoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli joskus mökillä muutama jaloruusu, niihin tuppasi kirvoja tulemaan. Sittemmin kaivoin ne ruusut pois. Nuo pensasruusut ovat toistaiseksi välttyneet kirvojen hyökkäyksiltä ;)
   Onneksi tosiaan huomasit ajoissa öttiäiset :)

   Poista
 8. Suviruusu on ihana! Minullakin se kukkii tällä hetkellä. Siinä olet oikeassa, että ne tarvitsevat tilaa ympärilleen. Aamulla ennen töihinlähtöä ruiskuttelin Raidilla esim. valamonruusua, kun nuput oli niin täynnä elukkaa kuin olla voi. Toinen lemppari ruusuista on Teresan ruusu. Kukkimisaika on pitkä, eikä leviä juurivesoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tuo Teresan ruusu on aivan ihana. Näkyi nyt oleva nupulla, ensi kerralla mökille mentäessä on varmaan kukassa:)

   Poista
 9. Minäkin innostuin pensasruusuista parisen vuotta sitten. Lueskelin ruusukirjaa ja valitsin sellaisia, jotka eivät tee kovin paljon juurivesoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusuissa onkin joitakin lajeja jotka tekevät hurjasti juurivesoja, onneksi löytyy kuitenkin niitä hillitympiä, onpahan vähän helpompaa sijoittaa niitä puutarhaan:)

   Poista
 10. Suloisen muotoinen kukka tuossa suviruusussa. Minullakin on nyt muutama ruusupensas mökin takapenkissä. Mustialanruusussa on paljon nuppuja, odottelen ensimääistä kukintaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin hankin mustialanruusun tänä keväänä, taitaa olla pari nuppua siinä, jääpi nähtäväksi;)

   Poista
 11. Kaunis tuo suviruusu Minä luulen että minä ostan myös pihalleeni suviruusun. Minulla on teresaruusu se on myös kaunis ja valamon ruusu on myös Toivotaan jo lämpimämpiä ilmoja ja kyllähän jo vesimääräkin riittää :)

  VastaaPoista
 12. varmasti ihana tuoksukin

  VastaaPoista
 13. Minun suviruusuni on nupulla, kuten useimpien muidenkin pensasruusujen. Ei vain avaa niitä, vaikka joka päivä käyn vahtimassa. Kirvoja on ollut hurjasti ja niitä on tullut suihkuteltua. Samoin vattukärsäkkäät ovat napsineet nuppuja. Jotenkin tuntuu, että myös tämä koleus haittaa ruusujen kukintaa. Nehän pitävät lämmöstä ja auringosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän hyvin kukki mökillä juhannusruusu ja tämä suviruusu. Öttiäisiä ei toistaiseksi ole ollut....mmh, nyt kyllä tuntuu että pitää käydä niitä tarkemmin syynäilemässä:)

   Poista
 14. Täytyy sanoa etten oli ihan innokkain ruusujen fanittaja, juhannusruusua lukunottamatta.
  Koen ehkä ne jotenkin "liian hienoiksi" , en oikein osaa sanoa!
  Kuvasi ovat kyllä kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaloruusuista en edelleenkään pidä (ne ovat minusta niitä liian hienoja), mutta olen tosiaan oppinut tykkäämään näistä perinteisistä pensasruusuista :)

   Poista
 15. Olemme kunnostaneet 30 v asumattomana olleen pohjalaistalon ympäristöineen. Siellä oli kaksi alkuperäistä kasvia nokkosten, vattujen ym. lisäksi: suviruusu ja akileija. Suviruusu on ainakin 50 vuotta vanhaa kantaa ja voi hyvin.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...