18. syyskuuta 2012

Mitä keittiöstä löytyy....haastetta

Sain ilokseni Ansalta Piha ja piennar - blogista mukavan haasteen jossa on tarkoitus kuvata mitä asioita keittiöstä löytyy. Ansalla itsellään on aivan mahtava puulämmitteinen uuni ja hella! Oikein kateellinen voisin olla, jos sellaisia tunteita haluaisin vaalia;) Käykääpä katsomassa ylläolevasta linkistä.

Mistään kauniista keittiöstä ei meidän tapauksessa todellakaan ole kyse, kotona keittiömme kaipaa siis remonttia. Värimaailma, valkoiset kaapit ja sinisävyinen taso, on jotain aivan toista jota itse valitsisin. No, suhteellisen ehjiähän ne ovat, joten hirmuisen kiire remontilla ei kylläkään ole. En siis voi kertoa keittiön mukavasta sisustuksesta tai kaapistoista, vaan kerron muutamista mukavista jutuista joita siltä löytyy.

Mitä keittiössäni sitten on....
Nyt siellä on minä ja lusikka:)

Keittiön seinältä löytyy kirpputorilta ostamani suosikkitaulu, kuva Kotiliesi-lehden kannesta vuodelta 1941. Tytön ilme ja asento kuvaa mielestäni onnellisuutta ja jonkinlaista sisäistä harmoniaa. Siinä hän istuu ajatuksissaan keskellä yksitoikkoista ja ehkä jopa raskasta työtä.
Kirpputorilta ostamani pyöreä pöytä ja kulahtaneet (lue ajanpatinoimat) tuolit
 sekä tietysti kynttilöitä.
Jääkaappimagneetti
Tällä onkin kiva tarina takana. Olen aikaisemminkin kertonut, että avopuolisoni on hollantilainen. Alkuaikoina puhuimme englantia, mutta pikkuhiljaa suomen kieli otti sijaa meidän keskustelussa. Muistan joskus vuosia sitten kun riitelimme uuden sohvan hankinnasta. Kyllä, siitäkin voi riidellä, tosin vieraalla kielellä riitely on hankalampaa:) Avopuolisoni tokaisi "The queen wants to have everything" minua siis tarkoittaen. Jonkun aikaa tämä jälkeen satuin huomaamaan tämän jääkaappimagneetin kaupassa ja siitä lähtien se on koristanut jääkaappiamme, missä sitten olemmekin asuneet.


Keittiöstä löytyy leipova mies:)

Tässä tasoiteitaan keksi-voisulaseosta jääkaappikakkua varten. Tämä kuvaa hyvin omaa olematonta mielenkiintoa leipomista kohtaan, en edes tiedä miksi tätä kakkua oikeasti kutsutaan:) Muutenkin keksin äkkiä ainakin viisikymmentä mielenkiintoisempa hommaa kuin ruuanlaitto...Onneksi meillä ihmisillä on eri mieltymykset puuhastelujen suhteen:) Tänään pääsen herkuttelemaan.Kahvinkeitin
Ilman tällä keitettyjä oikein hyviä aamukahveja en pääse käyntiin:)


Keittiössä näkee usein myös tämän toiveikkaan katseen...Laitan tämä haasteen eteenpäin Konnadonnalle Konnadonnan kotona ja puutarhassa-blogiin ja Betweenlandille Rikkaruohoelämää- blogiin.

10 kommenttia:

 1. Voi kuinka hauska tarina kuningattaresta! Kivoja juttuja sulla löytyy keittiöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan olekin:)
   Nykyään mies ymmärtää suomalaisen tekstin.
   ....ja myös tarkoituksen sen takana ;) :)

   Poista
 2. Meidän keittiöstä löytyy myös tuo toiveikas katse erittäin usein. Tuo espressokeitin on ihana. Eikös ole ihanaa toimittaa kuningattaren virkaa? ;O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän ihan tavallista reilun kaupan kahvia keittimessä, ja maku on kuin kunnon pannukahvissa:) Isäntä nykyään juo harvoin kahvia, joten tällä saan sopivan määrän.

   Ja kyllä, tosin tämä kuningatar on useimmin suttuinen kumpparijalkainen puutarhan valtiatar jolla on valtikkana lapio:)

   Poista
 3. Kivasti kerrottu -keittötarinaan kasvoi rönsyjä muustakin elämästä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kiitoksia :)
   Rönsyilee todellakin, vähän niinkuin muutkin asiat :)

   Poista
 4. kiitos, Pirjo, hauskasta haasteesta. Täytyypä oikein perehtyä itsekin katsastamaan, mitäs sieltä köökistä löytynee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä vaan:)
   Joo, minustakin tämä on mukava haaste:)

   Poista
 5. Kiitos Pirjo, vihdoin ehdin noutamaan haasteesi ja vastaan siihen piakkoin. Aika hauska haaste, pitää laittaa aivonystyrät töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan,
   postaustasi odotellen:)

   Poista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...