3. heinäkuuta 2012

Violetti, vaaleanpunainen

Tilasin äidilleni lahjaksi Viherpiha-lehden ja sain tilaajalahjana Värien lumoa puutarhaan-kirjan. Kirja on mielestäni aivan mahtava upeine kuvineen. Kirjan innoittana laitankin postauksen väreistä.

"Violetti huokuu korkeaa henkisyyttä mutta myös rehevää aistillisuutta. Monet taiteilijat rakastavat violettia, sillä se sytyttää inspiraation ja saa mielikuvituksen lentämään. Violetti auttaa kauneuden ja totuuden etsinnässä, koska se johdattaa pohtimaan elämän syvimpiä kysymyksiä. Se avaa intuition, josta usein nousevat parhaat vastaukset, siinä yhdistyvät intohimo ja äly, unet ja todellisuus.
Puhdas syvä sinipunainen henkii puhdasta jaloutta. Vaaleanvioletti vie ajatukset onnelliseen lapsuuteen ja ihaniin entisiin aikoihin, joita ei ehkä ollutkaan kuin kuvitelmissa. Tämä herkkä sävy myös auttaa toipilaita ja surevia. Liika violettia on syytä varoa, ettei leiju kokonaan mystiikan maailmaan. Kohtuullinen annos violettia tasapainottaa mieltä ja hälventää pelkoja. Valitse violetteja kukkia, kun haluat astua askelleen ylemmäs,  henkistyä värin voimalla".
Näin kivasti Leena Raivio kertoo kirjassa violetista, ilmankos se rauhoittaa ;)


Tarhakurjenpolvi
Miltei samannäköinen kuin luonnossa villinä kasvava metsäkurjenpolvi, 
kukat vain ovat paljon suuremmat.Pikkutalvion violettikukkainen lajike oli yksi niistä harvoita kasveista,
 joita takapihalla oli entuudestaanAnne Joutselahti-Lankinen taas kertoo seuraavaa vaaleanpunaisesta: "Vaaleanpunainen kuvastaa hellyyttä ja epäitsekästä, maailmaa syleilevää rakkautta. Se on myötätuntoa huokuvien ihmisten mieliväri, joka rauhoittaa sekä mieltä että kehoa. Sanotaan, että se se autttaa toteuttamaan unelmat. Vaalea ruusunpunainen eli roosa yhdistetään usein idealistiseen romantiikkaan. Räväkkä vaaleanpunainen, pinkki, innostaa ja kohottaa. Pinkkiin mieltynyt etsii kaikesta ja kaikista parhaat puolet. Suosi vaaleanpunaisia kukkia, kun kaipaat tai tahdot levittää lempeää lämpöä."


PeittokurjenpolviTulppaani ja sadepisara ;)


Ilmaisia juttuja on kiva saada välillä ;)
 Tässä vertailun vuoksi Kotipuutarhalehden tilaajalahja vasemmalla 
ja oikealla Viherpihan tilaajalahja. 
Kumman sinä ottaisit mielummin? Hommia vai haaveilua ? ;)


10 kommenttia:

 1. Ihanalta vaikuttava haavekirja, miksiköhän mulle ei ole tullut? Listasin tänään syksylle tilaamani tulppaanit ja siinä huomasin että joukossa on paljon violettia. Ja hetken kun ajattelin, niin sitähän olen muutenkin haalinut viimeaikoina. Hmm, kun luen violettia kuvaustasi niin sehän sopii mulle ;) Sun kuvissa näkyy upeasti kurjenpolvien pienet yksityiskohdat, sisäosan kiemurat ja tähdet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin Viherpihan toukokuussa ja joku aika sitten tämä kirja tuli postissa.En osaa sanoa kauanko se on tilaajalahjana ollut tai onko se vasta laitettu tilaajalahjaksi.
   Minullakin näyttää olevan melko lailla violettia ja myöskin vaaleanpunaista takapihan perennaistutuksessa.
   Ja kiitos. Kuvat onnistuivat aika hyvin. Käsivaralla, kun en jaksanut jalustan kanssa säätää ;)

   Poista
 2. No haaveilua tietenkin. Upeita kuvia, kiitos!

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! Violetti ja vaaleanpunainen ovat kukan väreinä kauniita. Kun mietin omaa pihaani, se on tosi monivärinen, ei mitään pyrkimystä väriharmoniaan. Violetti ja vaaleanpunainenkin löytyvät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:)
   Tänne kotiin on jotenkin tullut pääsääntöisesti vaaleanpunaista ja violettia. Mökillä taas värien kirjo on huomattavasti villinpää;)

   Poista
 4. Onpa ihana kuvaus violetista! Se on yksi lempiväreistäni. Kauniita kuvia. Minä olen aina välillä käynyt täällä, mutta enpä ole huomannut, etten ollut sitten kuitenkaan vielä lukija... No nyt on sekin korjattu :)

  VastaaPoista
 5. Lempi värini on juuri tuo kukkien väri, lila, violetti ja sininen. Kaunista katseltavaa.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)