14. elokuuta 2015

Ennen ja jälkeen, mutt tää on vielä kesken :)

Ihan ensiksi täytyy varoittaa että tässä tulee varsinainen maratoonipostaus. Selailin kotopihasta otettuja kuvia ja kyllähän piha on muuttunut paljonkin, vaikkakin välillä iskee ahdistus keskeneräisten kohtien suhteen. Kaipa sitä ajoittain vaati itseltään vähän liikoja ja pettyy itseensä kun ei ihan kaikkea jaksa tai ehdi työn lomassa tehdä. No, mitäs on niin kärsimätön ja suuruudenhullu;)

Blogiani seuraavat tietävätkin että muutimme tähän pikkutönöön viime syksynä. Etupihan maansiirroissa ja sokkeliin viettävän kaadon korjaamisessa sekä suurien kivien paikalleen laittamisessa tarvittiin kaivinkonetta. Takapihalla ollaan sitten puuhasteltu ihan ruisvoimalla.

Takapihaa syksyllä 2014
Keväällä 2015 näytti tältä. Kivituhka-alueelle tulee joskus liuskekivet

Ruisvoimalla, ihan itse. Luja tahto ja harmaat kivet, vai miten se oli...
Elokuu 2015
Tässä keskellä olisi paikka kaariportille
***

Syksyllä 2014
Keväällä 2015


Nurmiaavikkoa näkyvissä edelleen;)
Elokuu 2015
***

Syksyllä 2014
Elokuu 2015
***

Etupiha syksyllä 2014

Joo, tämä muuttuikin nopeasti ;)
***

Syksyllä 2014, etupihaa edelleen


******

Tärkein ekaksi, siis verkkoaita tontin ympäri, jottei karvakorva karkaa :)
Nyt on porttikin hieman kivemman näköinen, ja paremmaksi muuttuu kun lumikärhö ja alppikärhö sitä peittävät;)
***

Alku
Nyt ;)

Tonttia kiertävän verkkoaidan viereen on istutettu pensaat, joten aita peittyy aikanaan niiden sisään. Muutenkin kestää aikansa kun tontille istuttamani pienet puut ja kaikki pensaat kasvavat. Vasta silloin kasvillisuuden korkeuserot saavat puutarhan näyttämään paremmalle. Siihen vain menee aikaa :)

Eiköhän tästä piha tule, vaikkakin vielä on paljon tekemättä. Huonokuntoiset piharakennukset ovat purkamatta, talo maalaamatta, yhdessä kulmassa tonttia on valtava läjä purkujätettä, mm tiilejä, luultavammin vanhasta uunista. Terassi on tekemättä, kesäkukkamaa sekä hyötykasvimaa ja kasvari suunniteilla, liuskekivet laittamatta ja nurmiaavikko on vieläkin liian suuri. Toisaalta vasta yksi kesä tässä asuttu, joten aikaa on.


Edit Vuonna 2016 näytti jo tälläiselle: KOTIPIHA

38 kommenttia:

 1. Näyttää ihanalle jo nyt. Hyvä meininki! Tehdään, eikä meinata! Siit mie pien!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, jos jää liiaksi tuumailemaan ei oikein saa mitään aikaiseksi ;)
   Kyllähän sitä voin säätää sitten jatkossa, jos ei ihan heti kerralla joku yksityiskohta miellytä :D

   Poista
 2. Muutos on nyt jo huima. Siitä tulee niiiiin ihana!! :)

  VastaaPoista
 3. Hurjasti olette saaneet aikaan! Kauniilta näyttää. Myös nurmikko on sievän vihreä :)

  VastaaPoista
 4. Olette saaneet aikaan aivan valtavasti! Kauniilta näyttää jo nyt!

  VastaaPoista
 5. Ei varmasti oo jääny kellekkään epäseleväksi, että tuas taloos asuu nykyysi puutarhahullua porukkaa :D Wautsi mikä muutos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, varsinainen myyrä muutti kulmille :)

   Poista
 6. Upeita muutoksia on pihassasi tapahtunut! Tykkäsin kovasti ennen jälkeen kuvista, niistä näkee hyvin mitä olet tehnyt. Karvakorvista pidetään huolta tälläkin ja piha on aidattu samoten, että saavat telmiä mielin määrin vapaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, itsekin vähän hämmästelee, että tuoltako se näytti. Jotenkin niin nopeasti tottuu muutokseen ja sitten mukamas mikään ei näytä miltään ;)
   Jep, koirulista täytyy pitää huolta. Ja toki tontille on jäätävä myös nurmialuetta pallon tai frisbeen heittoa varten, ihan vaan koiraa varten :)

   Poista
 7. Vauhtia näyttää teillä piisaavan! Paljon on piha muuttunut lyhyessä ajassa :)

  VastaaPoista
 8. Olette saaneet paljon aikaan! Kaunis ja luontevan näköinen piha tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toivottavasti kasvit viihtyvät, sillä tämä tontti on paljon aurinkoisempi kuin mökillä ja hetken varjoa tuovat pensaat ja pikkupuut ovat vielä niin kovin pieniä. Saas nähdä ensi kesänä ;)

   Poista
 9. Näyttää tosi upealta. Meidän city-torpan pihalla pitäisi tehdän juuri tuollainen piharemontti. Jotenkin on vaan junttaantuntut tähän mökkintontin raapimiseen, ehkäpä juuri siksi että täällä ollaan vapusta lokakuuhun...siis asutaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mekin varmaan olisimme mökillä koko kesän, jos se olisi lähempänä töitämme. Olisi niin ihanaa, mutta harmi kun on liian etäällä :)

   Poista
 10. Sinussa taitaa olla hiukan perfektionistin vikaa. Kaikki pitää saada valmiiksi heti eikä huomenna. Erittäin kauniilta pihanne näyttää jo nyt, kyllä olette tehneet hyvää työtä. Ennen ja jälkeen kuvat osoittavat, miten suuren muutoksen piha on läpikäynyt ja kaikki totisesti edukseen. Olen tämän ennenkin sanonut, ja sanon uudelleen, että pidän aivan valtavasti pihastanne. Siinä on samaa tyylikkyyttä, mitä löytyy mökkipuutarhastasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi!
   Totta, täytyy myöntää että löytyy minusta tuota perfektionistin vikaa. Muistan kun siellä viherrakentamisen puolella jotenkin aina tuli ilmi "mutta kun sä oot niin tarkka" Niinpä, tarkka mutta myös aikaansaava, osa tätä todella arvostikin :)

   Kiva kuulla, sillä vähän samaa rentoutta haen tänne mitä mökilläkin, vaikkakin mökiltä löytyy myös ne omat epäkohtansa( joita ei juuri viitsi kuvailla)

   Mietin vaan miten kasvit oikeasti pärjäävät kototontilla (en halua kastella istutuksia jatkossa.) Tämä tontti on paljon aurinkoisempi ja istuttamani pensaat ja pienet puut ovat niin pieniä, jotta hetken hengähdys auringosta vielä toimisi. No, katsotaan ensi kesänä. Puolivarjo olisi paras hyvin monelle kasville.

   Poista
 11. Näyttää kyllä ihan kivalta. Hyvä tulee.

  VastaaPoista
 12. Mahtava muutos! Tosi kaunista!!

  VastaaPoista
 13. Oli ilo katsella tätä maratoonia. Minä tykkään kovasti nähdä näitä muutoskuvia ja ihan hirmuisen paljonhan puutarha on kaunistunut. Kyllä tuolla kelpaa käyskennellä ja ihastella. :) Tosin ymmärrän ihan täysin tuon ahdistuksen tai ehkäpä harmistuksen keskeneräisten kohtien osalta. Meillä on itseasiassa terassin etupuolen piha-alueet aivan täysin vielä tekemättä ja se välillä harmittaa mutta ehkä sen kimppuun pääsisi ensi kesänä. Ja on kyllä tekemättä reuna-alueidenkin siistimisiä vaikka kuinka paljon. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehkä eniten ärsyttää kun ei ole terassia vielä, vain murskealue talon edessä :)

   Poista
  2. Päädyin seilailemaan näitä kuviasi uudelleen ja olinkin ihan unohtanut täällä miettineeni, että terassin etupuolen piha-alueiden kimppuun pääsisi ehkä ensi kesänä. Niinhän siinä kävi, että sen alueen työstäminen alkoikin jo tänä kesänä. :D

   Poista
  3. Jep, sehän on hyvä. Niin se homma vain etenee :)

   Poista
 14. Te ootte saaneet vuodessa todella paljon kaunista aikaan, välillä on tosiaan hyvä katsoa niitä ennen-kuvia, että sen huomaa itsekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta,siinä näkee muutoksen, vaikka välillä tympiintyy jos ei tunnu homma edistyvän;)

   Poista
 15. Paljon olette tosiaan saaneet aikaseksi ja hienolta näyttää!!

  VastaaPoista
 16. Aivan mahtavan iso ja hieno muutos! Ei voi uskoa että näin nopeesti oot tehnyt tuon. Upea tulee vielä pihasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tulee oman näköistä :)

   Poista
 17. No nyt voi jo ihailla kättensä jälkiä. Iso muutos ja tuosta se vaan paranee koko ajan.

  VastaaPoista
 18. Aivan huikean hieno muutos!

  VastaaPoista

Kiva kun kävit kommentoimassa :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...